< Terug naar de homepage English

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Logo PSO prestatieladder socialer ondernemenTNO heeft in nauwe samenwerking met bedrijfsleven en Stichting in Return Nederland (SIRN) een meetinstrument ontwikkeld waarmee objectief kan worden bepaald in welke mate een bedrijf bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie: De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).Dit instrument ‘meet’ het sociale gehalte van bedrijven en is momenteel het enige keurmerk voor sociaal ondernemen.

 

Recente ontwikkelingen: in 2015 heeft Start Foundation, samen met licentiehouder TNO en de stichting PSO Nederland, een nieuw toekomstplan gemaakt. Het instrument schiet namelijk tekort als omvattende inclusiviteitsmeter (het instroommoment wordt gemeten en niet de actualiteitsstand) en zal daarom vanaf 2016 meer gericht worden aangewend voor social return-doeleinden. Met de huidige kernpartners en derden zal gewerkt worden aan verbeterde versies, aangepaste varianten en een ‘light versie’ waarvoor vraag in de markt bestaat.

 

Meer informatie?

Regelingen rondom de PSO en subsidies kunnen per gemeente verschillen. Voor informatie over de PSO en/of de subsidie, mailt of belt u met info [apenstaartje] pso-nederland.nl, tel. (055) 368 98 99 ww.pso-nederland.nl.

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer