< Terug naar de homepage English

Nieuws

Nieuw beroep: Rollator-inspecteur

Hoewel veel mensen de aanschaf van een rollator als een teken van achteruitgang zien, ben je als rollator-inspecteur juist onderdeel van de vooruitgang! Je kunt namelijk luchtkwaliteit, fijnstof en riolering meten door je simpelweg voort te bewegen op straat. De rollator, uitgerust met sensoren, zet mindervaliden in als inspecteurs en zorgt er tevens voor dat ouderen, mindervaliden en revaliderenden een centje bij kunnen verdienen. Tot slot krijgen ze zo ook nog extra lichaamsbeweging.

Lees verder Nieuw beroep: Rollator-inspecteur

Nieuw beroep: blinde verkeersregelaar

Kun je met een visuele beperking ingezet worden als verkeersregelaar? Als het aan ontwerper Marijke Bergman ligt wel. Ze ontwikkelde een haptisch pak dat de blinde of slechtziende helpt de verkeerssituatie te regelen. Uitgerust met sensoren die de omgeving scannen en trillende motortjes die informatie over het verkeer voelbaar maken (door prikkels te geven op de rug), heb je als blinde verkeersregelaar ogen in je rug. Het idee van Marijke Bergman en haar team bij hogeschool Fontys maakt onderdeel uit van de challenge ‘Empowered by Robots’, opgestart in 2016 door gemeente Eindhoven, Start Foundation en Next Nature Network.

Lees verder Nieuw beroep: blinde verkeersregelaar

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

HUBOT, het uitzendbureau voor mensen én robots’ opent zijn deuren op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt. De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017). Initiatiefnemers van HUBOT zijn Next Nature Network, gemeente Eindhoven en Start Foundation.

Lees verder Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

Nieuwsbrief 10 oktober 2017: ‘Inclusiviteit’ hét buzzword van 2017

‘Inclusiviteit’ is het nieuwe buzzword, zo wordt geconstateerd tijdens de verkiezing van de ‘invloedrijkste speler’ in de Nederlandse filantropische sector. Dit jaar komt de eer toe aan Laurentien van Oranje. Door jaargids De Dikke Blauwe is de prinses uitgeroepen tot koploper in ‘Het Land van Goed Doen’. Voor Start Foundation is ‘inclusiviteit’ net zo vanzelfsprekend als melk in de cappuccino. In een ver verleden geadopteerd om een arbeidsmarkt te duiden waarop niemand wordt buitengesloten. Ook prinses Laurentien houdt niet van hokjes en labels, en dat laat ze duidelijk merken. Nederland, knoop in je oren: “Iedereen telt!”

Lees verder Nieuwsbrief 10 oktober 2017: ‘Inclusiviteit’ hét buzzword van 2017

Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie

Prinses Laurentien van Oranje is door De Dikke Blauwe uitgeroepen tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2017-2018’. De prinses staat bovenaan de nieuwe, jaarlijkse ranglijst DDB100. De jury roemt haar onder meer vanwege het baanbrekende werk met kinderen in haar Missing Chapter Foundation. Ze volgt het echtpaar Joop en Janine van den Ende op, dat de lijst vorig jaar aanvoerde. Het jaar daarvoor won Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation.

Lees verder Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer