< Terug naar de homepage English

Nieuws

Bestellen doe je in gebarentaal!

Goed én slecht nieuws wisselen elkaar af in onze nieuwsbrief. Om meteen maar met het slechte nieuws te beginnen: gemeenten en sociale ondernemers maken zich grote zorgen over kabinetsplannen om mensen met een handicap voor minder dan het minimumloon te laten werken. “Waarom zou je dan nog van de bank afkomen?”, noteert NRC. Voor de Sign Language Coffee Bar in Amsterdam komen koffieliefhebbers gráág van de bank. Hier werken enkel dove barista’s. Bestellen doe je in gebarentaal!

Lees verder Bestellen doe je in gebarentaal!

Nieuwsbrief 2 november 2017: 4 sociale koplopers!

De Greyston Bakery, gevestigd in New York, is sinds 1982 een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen in de samenleving. De sociale koploper heeft aangekondigd dat ze een vestiging gaat openen in Amsterdam en Nederland kennis wil laten maken met Open Hiring™. Start Foundation staat Greyston hierin bij en heeft 500.000 dollar toegezegd om de eerste voorbereidingen te starten.

Lees verder Nieuwsbrief 2 november 2017: 4 sociale koplopers!

Aan het werk zonder sollicitatiegesprek

De Greyston Bakery is ’s werelds meest bekende sociale onderneming, gevestigd in Yonkers, New York. Sinds 1982, toen de zenboeddhistische monnik Bernie Glassman een eenvoudige bakkerij begon in de staat New York, is ze een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen in de samenleving. Greyston Bakery levert wereldwijd producten aan partners als Ben & Jerry's, Delta Airlines en Whole Foods, en geeft via Open Hiring™ kansen aan mensen die niet langer welkom zijn op de arbeidsmarkt. Open Hiring™ is een ‘opendeurinhuurbeleid’ en de meest radicale vorm van anoniem solliciteren ter wereld. Twee weken geleden kondigde Greyston aan dat ze een vestiging gaat openen in Amsterdam en Nederland kennis wil laten maken met Open Hiring™. Maatschappelijk investeerder Start Foundation staat Greyston hierin bij en heeft 500.000 dollar toegezegd om de eerste voorbereidingen te starten. Vrijdag a.s. zal Greyston de Dutch Design Week in Eindhoven bezoeken en toelichten hoe haar aanpak de levens van mensen ingrijpend heeft veranderd.

Lees verder Aan het werk zonder sollicitatiegesprek

Nieuw beroep: Remote hulpverlener

Bij het verlenen van spoedeisende hulp komen allerlei emoties kijken. Zo is het belangrijk dat het slachtoffer van een ongeval emotionele bijstand krijgt en moet deze persoon mentaal worden gesteund in een crisissituatie. Als remote hulpverlener ben je door een lichamelijke beperking niet in staat om op de plek van een ongeval hulp te verlenen, maar sta je middels een smart bracelet in contact met de gewonde persoon en gebruik je je empathische kwaliteiten om mentale hulp te bieden.

Lees verder Nieuw beroep: Remote hulpverlener

Nieuw beroep: Focusfabricagemedewerker

Als gefocuste fabrieksmedewerker ben je een echte aanpakker dankzij slimme gereedschappen. Zo draag je een smartfactorybril en maak je gebruik van een transparant led-scherm. Op deze manier heb je directe toegang tot instructies om je werkzaamheden uit te voeren op het juiste moment. Controleer meerdere productielijnen tegelijk en houd een strak overzicht van je werkschema; niets is te uitdagend voor dit type assemblagewerk. De fabrieksmedewerker van morgen is slimmer, flexibeler en zelfstandiger.

Lees verder Nieuw beroep: Focusfabricagemedewerker

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer