< Terug naar de homepage English

Nieuws

Heeft u vragen aan ons? Stel ze gerust!

We verzamelden feiten en cijfers over 2016. Ze staan vanaf vandaag online via www.startmetvragen.nl. Ook dit jaar staat het iedereen vrij om een vraag te stellen. Wij geven het antwoord, waar mogelijk, binnen een week via de website. Dus start met vragen!

Lees verder Heeft u vragen aan ons? Stel ze gerust!
Anita Fransen

Even voorstellen: Anita Fransen

Bezoekers verwelkomen, archief opschonen; Anita Fransen doet het met plezier op het secretariaat van Start Foundation. Begin 2017 begon ze hier, en het voelde als ‘thuiskomen’. Daar ging een nare periode van werkloosheid aan vooraf. Net als haar opa en vader ging deze rasechte Eindhovense bij Philips aan de slag. Dat eindigde na twaalf jaar met een conflict waar Anita niet goed raad mee wist. Na o.a. een assertiviteitstraining krabbelde ze weer overeind. Via de gemeente solliciteerde ze bij Start Foundation. Aan het einde van het kennismakingsgesprek floepte ze er spontaan uit: ‘Jullie moeten míj nemen!’ En zo gebeurde. De collega’s zijn fijn, het doel van het werk spreekt Anita aan. Dat ze over een jaar plaats moet maken voor een nieuwe herintreder, houdt haar niet bezig: ‘Dit is een mooie opstap, m’n zelfvertrouwen groeit en ik ga nu niet te ver vooruitkijken.’

Lees verder Even voorstellen: Anita Fransen
Eveline Donders

Het verhaal van Eveline Donders

Ze heeft altijd een schrijfblok onder handbereik. Want planning is belangrijk voor Eveline Donders. ‘Ik moet overzicht houden over wat ik doe. Dan kan ik mijn grenzen in de gaten houden.’ Ze werkt sinds enkele maanden als administratief medewerker bij een groot bouwconcern, nadat ze bij Start Foundation warmdraaide in een herintredingsbaan. Waarmee een einde kwam aan een lange tijd van tegenslag. Eveline was jarenlang in dienst bij IKEA. Ze kreeg in die tijd drie kinderen, maar kwam na een echtscheiding in een diepe crisis terecht.

Lees verder Het verhaal van Eveline Donders
Baanbreker 2, 2017

Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 2 - 2017 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

Lees verder Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer