< Terug naar de homepage English

Nieuws

Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

Gemeenten en UWV krijgen een 5,2 van ondernemers voor hun hulp bij het zoeken naar werknemers met een arbeidsbeperking. Dat blijkt uit een enquête van Start Foundation, waar 200 ondernemers aan meededen. Grootste probleem: gemeenten en UWV denken te weinig met de bedrijven mee. Sandra Ballij, medeoprichtster van Ctaste en CtheCity had ook slechte ervaringen met de instanties en ging zelf op zoek naar werknemers met een visuele beperking. Nu runt ze Ctalents en helpt andere bedrijven aan personeel met een ‘zintuigelijk talent’. Met succes, zo is te lezen in de nieuwe Baanbreker.

Lees verder Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

Nieuwe medewerker Senna Bouteba

Senna Bouteba, adviseur investering en innovatie: “Ik kan geen betekenisloos werk doen” Nee, Senna Bouteba moet er niet aan denken om voor een bank te werken, alleen maar om financieel rendement te halen. Maar wél werkte ze met volle overgave negen jaar voor VSBfonds. Daar richtte zij zich op sociale ondernemingen, op zorg en op welzijn.

Lees verder Nieuwe medewerker Senna Bouteba

Willem Drees lezing: kansenongelijkheid

Eind november sprak Kim Putters (directeur SCP) de Willem Drees-lezing uit. De kansenongelijkheid werkt stevig door op de arbeidsmarkt. Lees zijn betoog hier.

Lees verder Willem Drees lezing: kansenongelijkheid

Hulp gevraagd: Valet Charger zoekt elektrische laadpalen

In juli 2016 werd een nieuw beroep geintroduceerd: de Valet Charger. Een parkeerservice voor elektrische auto’s blijkt de ideale oplossing voor het tekort aan elektrische laadpalen. De bij de proef betrokken chauffeursdienst Jeeves en Start Foundation zien kansen voor werkloze 50-plussers. Voor de uitrol van het concept zijn wij op zoek naar (parkeerterreinen van) bedrijven en openbare garages met een 'laadpalen tekort'.

Lees verder Hulp gevraagd: Valet Charger zoekt elektrische laadpalen

Geen polderprietpraat meer, maar handen uit de mouwen voor arbeidsmarkt

De zorgen over de tweedeling op de arbeidsmarkt van Harry van der Kraats, topman van de werkgeversorganisaties AWVN en VNO-NCW (FD 10 oktober) zijn oprecht en terecht. Natuurlijk zijn er tegen zijn voorstel om banen aan de onderkant te creëren door de wig te verkleinen bezwaren te bedenken. De door het FD geraadpleegde professoren De Beer, Heyma en Wilthagen wisten er dan ook wel raad mee. Maar hebben we nog wel zoveel tijd voor al dat gekissebis? Het water op de arbeidsmarkt staat hoog en er is springtij op komst.

Lees verder Geen polderprietpraat meer, maar handen uit de mouwen voor arbeidsmarkt

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer