< Terug naar de homepage English

Nieuws

Nieuwsbrief 24 mei 2017

In het nummer van 24 mei 2017: in memoriam Elske ter Veld, supermarktketen Jumbo gaat de producten van de Verspillingsfabriek van cateraar Hutten in de schappen zetten, en het eerste onafhankelijke bordeel ter wereld - waar de prostituees hun eigen arbeidsomstandigheden bepalen - is een feit. Start Foundation financierde de aankoop van de panden op de Wallen in Amsterdam. Waarom? Omdat we de gewenste verandering willen stimuleren, júíst als anderen het laten liggen of niet aandurven.

Lees verder Nieuwsbrief 24 mei 2017

In memoriam: Elske ter Veld

Op 14 mei jl. overleed Elske ter Veld. De oud-politica was 10 jaar lang (1998-2008) voorzitter van de Raad van Advies van Start Foundation.

Lees verder In memoriam: Elske ter Veld

Heeft u vragen aan ons? Stel ze gerust!

We verzamelden feiten en cijfers over 2016. Ze staan vanaf vandaag online via www.startmetvragen.nl. Ook dit jaar staat het iedereen vrij om een vraag te stellen. Wij geven het antwoord, waar mogelijk, binnen een week via de website. Dus start met vragen!

Lees verder Heeft u vragen aan ons? Stel ze gerust!
Anita Fransen

Even voorstellen: Anita Fransen

Bezoekers verwelkomen, archief opschonen; Anita Fransen doet het met plezier op het secretariaat van Start Foundation. Begin 2017 begon ze hier, en het voelde als ‘thuiskomen’. Daar ging een nare periode van werkloosheid aan vooraf. Net als haar opa en vader ging deze rasechte Eindhovense bij Philips aan de slag. Dat eindigde na twaalf jaar met een conflict waar Anita niet goed raad mee wist. Na o.a. een assertiviteitstraining krabbelde ze weer overeind. Via de gemeente solliciteerde ze bij Start Foundation. Aan het einde van het kennismakingsgesprek floepte ze er spontaan uit: ‘Jullie moeten míj nemen!’ En zo gebeurde. De collega’s zijn fijn, het doel van het werk spreekt Anita aan. Dat ze over een jaar plaats moet maken voor een nieuwe herintreder, houdt haar niet bezig: ‘Dit is een mooie opstap, m’n zelfvertrouwen groeit en ik ga nu niet te ver vooruitkijken.’

Lees verder Even voorstellen: Anita Fransen

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer