< Terug naar de homepage English

Nieuws

Eerste seksbedrijf op de Amsterdamse Wallen in zelfbeheer

Vandaag is My Red Light van start gegaan. Daarmee is het eerste prostitutiebedrijf in zelfbeheer een feit. My Red Light woordvoerder Richard Bouwman: “De organisatie is opgericht, het startkapitaal is rond, we zijn aan het verbouwen. Maar belangrijker nog: we maken vandaag een doorbraak mee in de empowerment van sekswerkers. Een droom komt uit.” Naar verwachting gaat My Red Light in mei 2017 open. Rabobank, Rabobank Foundation en Start Foundation stelden het startkapitaal beschikbaar.

Lees verder Eerste seksbedrijf op de Amsterdamse Wallen in zelfbeheer
Empowered by Robots

Conferentie Hoe robots ons werk leuker en zinvoller maken

Op 25 oktober vindt de conferentie 'Empowered by Robots' plaats, georganiseerd door wethouder Staf Depla (Gemeente Eindhoven), Start Foundation en ontwerper en filosoof Koert van Mensvoort (Next Nature Network). Tijdens deze prikkelende conferentie in het Klokgebouw in Eindhoven kijken we reikhalzend uit naar de komst van robots. Welke banen kunnen we met de inzet van robots (her)ontwerpen? Welke kansen biedt dit voor mensen op zoek naar werk of juist voor degenen met geringe kansen op de arbeidsmarkt?

Lees verder Conferentie Hoe robots ons werk leuker en zinvoller maken

Problemen bij het werven van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt?

Een ex-verslaafde, iemand die opkrabbelt uit een depressie … Veel mensen kunnen om diverse redenen moeilijk aan een baan komen. Niettemin signaleren we gelukkig steeds meer bedrijven die mogelijkheden zien in plaats van beperkingen. Maar werkgevers klagen vaak dat het lastig is om die mensen te krijgen. Hoe kan dat? Is er verbetering mogelijk in de dienstverlening door de gemeente of het UWV? Laat het ons weten in een korte enquête!

Lees verder Problemen bij het werven van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt?

Van den Endes volgen Verhoeven op

Joop en Jeanine van den Ende zijn dit jaar uitgeroepen tot de invloedrijksten in de wereld van doneren en sociaal investeren 2016-2017. Deze eretitel werd vorig jaar nog vergeven aan onze directeur Jos Verhoeven.

Lees verder Van den Endes volgen Verhoeven op

De voordelen van oudere werknemers

De overheid heeft weer een nieuw programma geschreven om 50-plussers aan het werk te helpen. Maar er zijn bedrijven die allang weten wat de voordelen van oudere werknemers zijn. Zo werkt Taxi Electric met oudere chauffeurs omdat ie nog weten hoe het hoort, ProgramIT prijst oudere ict’ers aan als stabiele factor in vaak jonge it-bedrijven en Authentict heeft graag ouderen voor de communicatie, omdat die snappen wat een klant wil. Lees verder in de nieuwe Baanbreker.

Lees verder De voordelen van oudere werknemers

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer