< Terug naar de homepage English

Nieuws

Eerste grensoverschrijdende Social Impact Bond | Bestuur Start Foundation compleet

Stel, iemand vraagt om een ex‑gevangene in dienst te nemen. Wat is dan het antwoord? Veel organisaties zullen hun twijfels hebben. Begrijpelijk. Toch zullen de meeste mensen het eens zijn met de stelling dat de maatschappij uiteindelijk beter af is als we ex‑gedetineerden de kans geven opnieuw een leven op te bouwen (binnen de grenzen van de wet;-). Start Foundation maakt werk van een inclusieve arbeidsmarkt. Met werkgevers die onder meer ex‑gevangenen een tweede kans geven. Soms gaan we daarvoor grenzen over.

Lees verder Eerste grensoverschrijdende Social Impact Bond | Bestuur Start Foundation compleet

Lancering Social Impact Bond ‘Werken in Duitsland’

Op 8 september 2016 lanceert de gemeente Enschede de eerste Social Impact Bond (SIB) bij Kreishandwerkerschaft te Rheine (Duitsland), gericht op Enschedese werkzoekenden en Duitse werkgevers. Met deze SIB willen de gemeente Enschede, Start Foundation, ABN AMRO en BOAS Werkt 138 werkzoekenden intensief begeleiden naar beschikbare banen aan de andere kant van de grens. Dit is de eerste grensoverschrijdende SIB ter wereld.

Lees verder Lancering Social Impact Bond ‘Werken in Duitsland’
Valet Charger Peter Meijer (60 jaar)

Slimmer gebruik elektrische laadpalen levert meer banen op

Een parkeerservice voor elektrische auto’s is de ideale oplossing voor het tekort aan elektrische laadpalen. Duurzaam is het idee in alle opzichten: kostbare laadpalen worden effectief benut, auto’s zijn volledig opgeladen, en het creëert banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een proef en onderzoek van Hidde van Heijst die in juni 2016, onder leiding van netbeheerder Stedin, afstudeerde aan de Rotterdam School of Management,Erasmus University (RSM). De bij de proef betrokken maatschappelijk investeerder Start Foundation en chauffeursdienst Jeeves zien kansen voor werkloze 50-plussers. Het concept wordt op termijn landelijk uitgerold.

Lees verder Slimmer gebruik elektrische laadpalen levert meer banen op
Lancering Social Impact Bond Eindhoven

Start Foundation investeert in begeleiding 300 jongeren naar werk

Staf Depla, wethouder Werk en Economie van de gemeente Eindhoven, lanceerde op woensdag 29 juni 2016 de eerste Social Impact Bond van de gemeente Eindhoven: Buzinezzclub Eindhoven. In deze SIB stellen Start Foundation, ABN AMRO Social Impact Fund en de Buzinezzclub samen de benodigde financiering van ruim € 1,7 miljoen beschikbaar (incl. kosten).

Lees verder Start Foundation investeert in begeleiding 300 jongeren naar werk
Baanbreker 3, juli 2016

Onderwijs verspilt kostbaar talent

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 3 - 2016 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

Lees verder Onderwijs verspilt kostbaar talent

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer