< Terug naar de homepage English

Nieuws

Laatste kans invullen stemhulp werk en inkomen

Morgen kiezen we de toekomst van de arbeidsmarkt. Zo ook Shalom (31). Shalom is doof en zit thuis, omdat werkgevers hem geen vast contract durven aanbieden. Of Marjan (58), die ooit topmanager was, maar inmiddels het hebben van werk belangrijker vindt dan het soort werk. Marjan zal haar perspectief meenemen naar het stemhokje. Zonder twijfel staat bij deze verkiezingen veel op het spel voor wie werk geen zekerheid is. Daarom roepen we het nog één keer: raadpleeg en promoot www.kieswerkkompas.nl voor een onafhankelijk inzicht in de verkiezingsprogramma’s. Elke stem telt.

Lees verder Laatste kans invullen stemhulp werk en inkomen

Politieke partijen verleiden kiezer met hoopgevende banenplannen

"Alles uit de kast voor de werkloze", kopte het Algemeen Dagblad vorige week in een artikel rondom de verkiezingen. Politieke partijen proberen de kiezer te verleiden met hoopgevende banenplannen en aanlokkelijke lastenverlichting. Maar welke maatregelen worden er nu concreet genomen? En wat zeggen de partijen over thema's als 'sollicitatieplicht', 'het basisinkomen', en 'discriminatie van sollicitanten'?

Lees verder Politieke partijen verleiden kiezer met hoopgevende banenplannen

KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk  Met 1,7 miljoen mensen in Nederland die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt, verdient het thema werk extra aandacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hoewel de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er nog steeds 1,7 miljoen mensen die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren zonder startkwalificatie, mensen met een handicap, et cetera. Niet meedoen op de arbeidsmarkt heeft grote gevolgen voor iemands inkomen en welzijn. Voor werklozen is dit thema dus heel belangrijk in de aanstaande verkiezingen. Vanaf vandaag is er een speciale stemhulp voor hen in de lucht. Initiatiefnemer Start Foundation wil werklozen hiermee de kans geven om in de maand voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart te bepalen welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke opvattingen over werk en inkomen.

Lees verder KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

Dress for Success meet nu ook het eigen succes

‘Meten is weten’, daarvan zijn ze bij Dress for Success overtuigd. Door nauwgezet te registreren hoe ze via hun tien winkels werklozen en mensen uit de bijstand naar werk of stage helpen, maken ze hun impact zichtbaar. En via een enquête liet Start Foundation meten hoe werkgevers oordelen over de inzet van UWV en gemeenten bij het werven van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat dat opleverde? Lees meer in onze nieuwsbrief van 7 februari 2017

Lees verder Dress for Success meet nu ook het eigen succes

Inclusief ondernemen: een normale zaak

We starten 2017 met wind in de rug. De economie groeit en de werkloosheid daalt. Ogenschijnlijk mooie ontwikkelingen. Duik iets dieper in de cijfers en het ziet er allemaal minder fraai uit. Ruwweg 1,6 miljoen mensen hebben een uitkering. Vooral ouderen blijven hardnekkig werkloos. Voor hen komen er nauwelijks nieuwe banen bij. 'Meer of minder banen' is wat ons betreft hét belangrijkste verkiezingsthema. Daarvoor staat reeds een nieuwe 'Start Foundation-actie' klaar. Hierover later meer. En verkiezingen of niet, "The time is always ripe to do right", zei Martin Luther King ooit. Daarom blijft onveranderd onze koers dat we 'inclusief ondernemen' als een normale zaak gaan beschouwen.

Lees verder Inclusief ondernemen: een normale zaak

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer