< Terug naar de homepage English

Nieuws

Nieuwsbrief 9 mei 2018: Guerrilla-actie: dag van de arbeid(sgehandicapten)

Zes mensen met een arbeidshandicap gingen op dinsdag 1 mei, de internationale dag van de arbeid, in Den Haag de straat op om aandacht te vragen voor hun beroerde kansen op de arbeidsmarkt. Gewapend met borden met daarop wensen van arbeidsgehandicapten die graag een reguliere baan willen, zochten ze op drie plekken in Den Haag de confrontatie met het publiek, met politici en met werkgevers. Hun video staat nu op YouTube en op Facebook. Help Elphaidis, Esther, Michella, Miranda, Zajnabe, Nik en maar liefst 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap door deze film te liken en te delen. Doe dat nu! Maak er werk van!

Lees verder Nieuwsbrief 9 mei 2018: Guerrilla-actie: dag van de arbeid(sgehandicapten)
College Parallelle arbeidsmarkt 5 april 2018

Wilthagen en Verhoeven pleiten voor een radicale ommezwaai

“We moeten ophouden om mensen die niet meer volledig productief kunnen zijn, door de voordeur van bedrijven te duwen", pleit Jos Verhoeven in de media. “Richt een maatschappelijk detacheringsbureau op, zodat werkgevers arbeidsgehandicapten en andere kwetsbare werknemers kunnen inhuren tegen een goed salaris en waarbij de arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn.” Lees er meer over in dit opinie-artikel in Trouw. Een maatschappelijk detacheringsbureau is een van de ideeën voor de ‘parallelle arbeidsmarkt’ waarover u in deze nieuwsbrief meer leest.

Lees verder Wilthagen en Verhoeven pleiten voor een radicale ommezwaai
Nieuwsbrief 27 maart 2018

Nieuwsbrief 27 maart 2018

De Nederlandse economie draait op volle toeren. De vacaturebranche spint er garen bij. De vooruitzichten voor mensen in het souterrain van de arbeidsmarkt blijven echter broodmager. Ben je een laagopgeleide senior, arbeidsgehandicapt of ex-gedetineerd, dan ben je zogezegd ‘de klos’. Alleen met een radicale verandering van de Nederlandse arbeidsmarkt komt er weer perspectief voor deze grote groep mensen. De ‘parallelle arbeidsmarkt’ is zo’n radicaal en innovatief idee. Geestelijk vaders prof. dr.Ton Wilthagen (Tilburg University) en Jos Verhoeven (Start Foundation) delen hun visie. Wees erbij op donderdag 5 april in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, verzeker je nu van een van de laatste plekken.

Lees verder Nieuwsbrief 27 maart 2018

Werkzoekende 50-plusser omgeschoold naar de techniek

Talent4Service, UWV en Start Foundation willen in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen. Het project Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering, en biedt hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in veelal technische beroepen.

Lees verder Werkzoekende 50-plusser omgeschoold naar de techniek

Nieuwsbrief 22 februari 2018

In onze campagne www.maakerwerkvan.nu worden mensen met een arbeidshandicap uitgenodigd aan te geven in welke branche en/of bij welk bedrijf zij graag aan de slag zouden willen gaan. Die wensen om te ‘daten’, komen bij die werkgevers terecht, en dan is het de bedoeling dat beide partijen met elkaar in gesprek raken. Niet om meteen banen weg te geven. Wel om in de juiste netwerken terecht te komen. Zo helpen we mensen die uit eigen beweging in actie willen komen. Daar is alle hulp bij gewenst. Wij verzoeken je dan ook de campagne zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen via de kanalen en social media die je gebruikt. En geef vooral ook zelf iemand een duwtje in de rug!

Lees verder Nieuwsbrief 22 februari 2018

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer