< Terug naar de homepage English

Nieuws

KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk  Met 1,7 miljoen mensen in Nederland die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt, verdient het thema werk extra aandacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hoewel de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er nog steeds 1,7 miljoen mensen die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren zonder startkwalificatie, mensen met een handicap, et cetera. Niet meedoen op de arbeidsmarkt heeft grote gevolgen voor iemands inkomen en welzijn. Voor werklozen is dit thema dus heel belangrijk in de aanstaande verkiezingen. Vanaf vandaag is er een speciale stemhulp voor hen in de lucht. Initiatiefnemer Start Foundation wil werklozen hiermee de kans geven om in de maand voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart te bepalen welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke opvattingen over werk en inkomen.

Lees verder KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

Dress for Success meet nu ook het eigen succes

‘Meten is weten’, daarvan zijn ze bij Dress for Success overtuigd. Door nauwgezet te registreren hoe ze via hun tien winkels werklozen en mensen uit de bijstand naar werk of stage helpen, maken ze hun impact zichtbaar. En via een enquête liet Start Foundation meten hoe werkgevers oordelen over de inzet van UWV en gemeenten bij het werven van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat dat opleverde? Lees meer in onze nieuwsbrief van 7 februari 2017

Lees verder Dress for Success meet nu ook het eigen succes

Inclusief ondernemen: een normale zaak

We starten 2017 met wind in de rug. De economie groeit en de werkloosheid daalt. Ogenschijnlijk mooie ontwikkelingen. Duik iets dieper in de cijfers en het ziet er allemaal minder fraai uit. Ruwweg 1,6 miljoen mensen hebben een uitkering. Vooral ouderen blijven hardnekkig werkloos. Voor hen komen er nauwelijks nieuwe banen bij. 'Meer of minder banen' is wat ons betreft hét belangrijkste verkiezingsthema. Daarvoor staat reeds een nieuwe 'Start Foundation-actie' klaar. Hierover later meer. En verkiezingen of niet, "The time is always ripe to do right", zei Martin Luther King ooit. Daarom blijft onveranderd onze koers dat we 'inclusief ondernemen' als een normale zaak gaan beschouwen.

Lees verder Inclusief ondernemen: een normale zaak

Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

Gemeenten en UWV krijgen een 5,2 van ondernemers voor hun hulp bij het zoeken naar werknemers met een arbeidsbeperking. Dat blijkt uit een enquête van Start Foundation, waar 200 ondernemers aan meededen. Grootste probleem: gemeenten en UWV denken te weinig met de bedrijven mee. Sandra Ballij, medeoprichtster van Ctaste en CtheCity had ook slechte ervaringen met de instanties en ging zelf op zoek naar werknemers met een visuele beperking. Nu runt ze Ctalents en helpt andere bedrijven aan personeel met een ‘zintuigelijk talent’. Met succes, zo is te lezen in de nieuwe Baanbreker.

Lees verder Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

Nieuwe medewerker Senna Bouteba

Senna Bouteba, adviseur investering en innovatie: “Ik kan geen betekenisloos werk doen” Nee, Senna Bouteba moet er niet aan denken om voor een bank te werken, alleen maar om financieel rendement te halen. Maar wél werkte ze met volle overgave negen jaar voor VSBfonds. Daar richtte zij zich op sociale ondernemingen, op zorg en op welzijn.

Lees verder Nieuwe medewerker Senna Bouteba

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer