< Terug naar de homepage English

Nieuws

Baanbreker 2, 2017

Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 2 - 2017 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

Lees verder Kerstverhaal in de lente: in Westerhoven zorgt iedereen voor elkaar
Nieuwsbrief 28 maart 2017

Succesvol personeel werven buiten de geijkte kaartenbakken om

Er is verbetering mogelijk in de dienstverlening van UWV en gemeente als het gaat om het aanleveren van kandidaten voor bedrijven. Dat bleek uit onze enquête onder werkgevers over het werven van mensen met een arbeidsbeperking via gemeente of UWV. Als werkgever kun je natuurlijk ook buiten de instanties om op zoek gaan naar kandidaten. Zo struint Sandra Ballij van CTalents zelf beurzen, internetfora en zelfs een ski-vereniging voor blinden en slechtzienden af op zoek naar zintuiglijk talent. Het kan dus: succesvol werven buiten de geijkte kaartenbakken om. Wij zijn op zoek naar meer van dit soort inspirerende en creatieve voorbeelden. Bent of kent u iemand die ook het heft in eigen hand neemt? Laat het ons hier weten.

Lees verder Succesvol personeel werven buiten de geijkte kaartenbakken om

Laatste kans invullen stemhulp werk en inkomen

Morgen kiezen we de toekomst van de arbeidsmarkt. Zo ook Shalom (31). Shalom is doof en zit thuis, omdat werkgevers hem geen vast contract durven aanbieden. Of Marjan (58), die ooit topmanager was, maar inmiddels het hebben van werk belangrijker vindt dan het soort werk. Marjan zal haar perspectief meenemen naar het stemhokje. Zonder twijfel staat bij deze verkiezingen veel op het spel voor wie werk geen zekerheid is. Daarom roepen we het nog één keer: raadpleeg en promoot www.kieswerkkompas.nl voor een onafhankelijk inzicht in de verkiezingsprogramma’s. Elke stem telt.

Lees verder Laatste kans invullen stemhulp werk en inkomen

Politieke partijen verleiden kiezer met hoopgevende banenplannen

"Alles uit de kast voor de werkloze", kopte het Algemeen Dagblad vorige week in een artikel rondom de verkiezingen. Politieke partijen proberen de kiezer te verleiden met hoopgevende banenplannen en aanlokkelijke lastenverlichting. Maar welke maatregelen worden er nu concreet genomen? En wat zeggen de partijen over thema's als 'sollicitatieplicht', 'het basisinkomen', en 'discriminatie van sollicitanten'?

Lees verder Politieke partijen verleiden kiezer met hoopgevende banenplannen

KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk  Met 1,7 miljoen mensen in Nederland die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt, verdient het thema werk extra aandacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hoewel de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er nog steeds 1,7 miljoen mensen die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren zonder startkwalificatie, mensen met een handicap, et cetera. Niet meedoen op de arbeidsmarkt heeft grote gevolgen voor iemands inkomen en welzijn. Voor werklozen is dit thema dus heel belangrijk in de aanstaande verkiezingen. Vanaf vandaag is er een speciale stemhulp voor hen in de lucht. Initiatiefnemer Start Foundation wil werklozen hiermee de kans geven om in de maand voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart te bepalen welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke opvattingen over werk en inkomen.

Lees verder KiesWerkKompas: stemhulp voor mensen zonder werk

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer