< Terug naar de homepage English

Bestuur

Het bestuur van Start Foundation bestaat uit vier personen. Het bestuur richt zich op inhoud, toezicht en strategie. De bestuursleden hebben door hun kennis, ervaring en maatschappelijke positie een ruime omgevingsoriëntatie en maatschappelijke gevoeligheid. Het bestuur delegeert de meeste taken aan de directeur, die hierover aan hen verantwoording aflegt. De directie wordt bijgestaan door de MRI Raad.


Han Noten

Han Noten

Han Noten (1958) is van origine arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij werkte ruim tien jaar voor de FNV in diverse functies. In 1995 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en ging hij bij verzekeraar Achmea aan de slag. In 2000 vertrok hij naar uitzender Start en werd hij er lid van de hoofddirectie. In die periode werd hij ook gevraagd als bemiddelaar in het vastgelopen conflict dat was ontstaan tussen de Nederlandse Spoorwegen en zijn rijdend personeel. Later stapte hij over naar dat bedrijf en werd hij een van de drie directieleden van de NS, verantwoordelijk voor het P&O-gebeuren. Na 2004 werd Noten politiek actiever en werd hij voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de PvdA tot december 2012. In 2011 werd hij burgemeester van de gemeente Dalfsen. Commissariaten heeft hij onder andere bij Actiz, de vereniging voor zorginstellingen, en Smit International. Vanaf 2009 was Noten voorzitter van de Raad van Advies van Start Foundation. Sinds 1 januari 2015 is Han Noten bestuurslid van Start Foundation.

Femke Halsema

Femke Halsema

Femke Halsema (1966) is per oktober 2015 toegetreden tot het bestuur van Start Foundation. Halsema studeerde criminologie in Utrecht. Ze kwam in 1998 in de Tweede Kamer en was van 2002 tot 2010 politiek leider van GroenLinks. Na haar terugtreden uit de landelijke politiek zette ze haar carrière voort als auteur, programmamaker en bestuurder. Zo is ze o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van Weekbladpers Groep, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Vluchteling en voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal (1962) maakte faam als uitgever in Rusland in de jaren ’90. Terug in Nederland ging ze aan de slag als ondernemer en investeerder en maakte ze diverse tv-programma’s. Ze zet zich in voor armoedebestrijding en bewustwording in financiële zaken, zoals regelmatig te lezen valt in haar wekelijkse column in De Telegraaf.

Alex Mulder

Alex Mulder

Alex Mulder (1946) werd gevraagd voor het bestuur van Start Foundation vanwege zijn ondernemerschap en kennis van de arbeidsmarkt. Als twintiger begon hij uitzendbureau Unique, dat hij uitbouwde tot een multinational onder de naam USG People.

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer