< Terug naar de homepage English

Persberichten

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

‘HUBOT, het uitzendbureau voor mensen én robots’ opent zijn deuren op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt. De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017). Initiatiefnemers van HUBOT zijn Next Nature Network, gemeente Eindhoven en Start Foundation. HUBOT laat in zestien futuristische beroepen zien dat robots mensen niet er se hoeven te verdringen, maar dat we door samenwerking elkaar juist kunnen versterken.

Lees verder Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk

KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk Met 1,7 miljoen mensen in Nederland die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt, verdient het thema werk extra aandacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hoewel de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er nog steeds 1,7 miljoen mensen die niet of nauwelijks meedoen op de arbeidsmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren zonder startkwalificatie, mensen met een handicap, et cetera. Niet meedoen op de arbeidsmarkt heeft grote gevolgen voor iemands inkomen en welzijn. Voor werklozen is dit thema dus heel belangrijk in de aanstaande verkiezingen. Vanaf vandaag is er een speciale stemhulp voor hen in de lucht. Initiatiefnemer Start Foundation wil werklozen hiermee de kans geven om in de maand voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart te bepalen welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke opvattingen over werk en inkomen.

Lees verder KiesWERKkompas: stemhulp voor mensen zonder werk
Valet Charger Peter Meijer (60 jaar)

Slimmer gebruik elektrische laadpalen levert meer banen op

Een parkeerservice voor elektrische auto’s is de ideale oplossing voor het tekort aan elektrische laadpalen. Duurzaam is het idee in alle opzichten: kostbare laadpalen worden effectief benut, auto’s zijn volledig opgeladen, en het creëert banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een proef en onderzoek van Hidde van Heijst die in juni 2016, onder leiding van netbeheerder Stedin, afstudeerde aan de Rotterdam School of Management,Erasmus University (RSM). De bij de proef betrokken maatschappelijk investeerder Start Foundation en chauffeursdienst Jeeves zien kansen voor werkloze 50-plussers. Het concept wordt op termijn landelijk uitgerold.

Lees verder Slimmer gebruik elektrische laadpalen levert meer banen op

Vooruitstrevend MKB-collectief beslecht dilemma's Participatiewet

Eindhoven, 15 september 2015 - Ruim veertig werkgevers in Eindhoven gaan gericht zoeken naar medewerkers met (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben zich verenigd in Collectief040. “Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Thijs Eradus, initiatiefnemer van de nieuwe organisatie. “Vooral bedrijven in het MKB hebben moeite om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar gaat Collectief040 hen bij helpen. Daarnaast komen er zo vacatures beschikbaar voor groepen werkzoekenden die nu niet aan bod komen.”

Lees verder Vooruitstrevend MKB-collectief beslecht dilemma's Participatiewet

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer