< Terug naar de homepage English

Team Start Foundation

Directie

Jos Verhoeven

Jos Verhoeven

Waar officiële instanties en reguliere methoden falen, komt Jos Verhoeven in actie. Vanaf de eerste dag (1998) geeft hij leiding aan de activiteiten van Start Foundation. Jos neemt het op voor mensen die wél willen, maar niet kunnen werken. "Ik geloof oprecht dat heel veel mensen iets kunnen bijdragen, als ze maar op de goede plek zitten. Er is veel meer mogelijk dan we denken. Je moet breken met de gangbare conventies als je ze wilt helpen. En dat lukt ons goed. Tevreden ben ik niet, want het kan altijd beter. Diep in mijn hart ben ik wel heel trots. Hoe klein Start Foundation ook is in het grote geheel, we zijn toch een factor van betekenis. In de toekomst wil ik nog meer bedrijven overtuigen om mee te werken aan een socialere economie." Dat Jos geen roepende in de woestijn is, blijkt uit zijn verkiezing in 2015 tot de ‘meest invloedrijke bestuurder in de sector'. (Bron: jaargids 2015-2016 'De Dikke Blauwe', Filanthropium)

Johan van den Elzen

Johan van den Elzen

Van directievoorzitter van ingenieursbureau Movares (omzet 130 miljoen, ca. 1.100 medewerkers) naar deeltijd-directielid (20 uur per week) bij Start Foundation. Na vele jaren bedrijfsleven vond Johan het tijd voor nieuwe uitdagingen, nu in het maatschappelijke domein. ‘Publiek en privaat kunnen over en weer nog zovéél van elkaar leren. Dat wordt veel te weinig gedaan!’. Samen met ondernemers méér impact creëren in duurzame banen, dat is zijn voornaamste doel. ‘De successen zijn nu nog fragmentarisch. Een ICT-bedrijf dat 30 mensen met autisme aan het werk helpt is uitstekend, daar zijn we heel blij mee. Maar er staan nog zoveel meer mensen aan de kant. Ik wil zoeken hoe je ook die mensen kunt helpen. Onderzoeken op welke wijze Start Foundation bepaalde zaken in gang kan zetten en anderen inspireren om het idee over te nemen of zelf andere pilots te bedenken.’
Dat er behoefte is aan een meer inclusieve arbeidsmarkt staat voor hem buiten kijf: ‘Tal van bedrijven willen dat. Alleen hebben ze geen idee hoe ze dat moeten aanpakken. Om dat van de grond te tillen is ook een taak voor ons.”

Team

Senna Bouteba

Senna Bouteba

Senna Bouteba studeerde interculturele communicatie in Tilburg en volgde een focusopleiding arbeids- en organisatiepsychologie. Ze werkte negen jaar bij VSBfonds en is nu adviseur investering en innovatie bij Start Foundation. Senna ‘woont’ in het sociale domein. “Ik kan geen betekenisloos werk doen. Waar dat vandaan komt? Geen idee. Maar van jongs af aan wil ik al mensen en de samenleving helpen. Ook geloof ik dat het hebben van werk voor mensen 1 + 1 = 3 is. Werk levert niet alleen economische zelfstandigheid op, maar ook waardevolle contacten en een beter welzijn.”
Dat combineert ze dan ook nog eens met een prachtig motto, dat luidt: ‘If you can dream it, you can do it!’

Ralph de Ruijter

Ralph de Ruijter

“Naast een goed financieel rendement is een goed sociaal rendement minstens zo belangrijk. Als adviseur ga ik op zoek naar bedrijven met een sociaal beleid die behoefte hebben aan ondersteuning. Het is goed om te ervaren dat veel ondernemers inmiddels beseffen dat er meer op de wereld is dan het maken van winst.”

Doesje Fransen

Doesje Fransen

"Ik krijg energie van bevlogen mensen die zich met hart en ziel inzetten voor kwetsbare groepen in de samenleving. Hier ontmoet ik sociaal ondernemers die echt het verschil willen maken. Ik ondersteun ze niet alleen met financiering en adviezen, maar ook door kritische vragen te stellen. Want de ideeën moeten wel haalbaar zijn."

Chris Veeningen

Chris Veeningen

Achttien jaar bij de Rabobank leerde Chris Veeningen scherp kijken naar ondernemers. ‘Zie ik het hem doen?’ is een cruciale vraag voor deze MRI-adviseur. Daarbij hanteert hij de financiële meetlat streng, want leningen moeten wel terugbetaald worden, zo is zijn stelregel. Verder hecht hij aan plezier op het werk én in het leven: “Als je iets met plezier doet, dan is het rendement het hoogst.”

Martijn Reijven

Martijn Reijven

Als financieel medewerker houdt Martijn zich onder meer bezig met het opstellen van de kredietovereenkomsten en het incasseren van rente en aflossingen. Ook vraagt hij periodieke cijfers op. Op basis van deze gegevens krijgt hij inzicht in de voortgang van de projecten en kan hij de bedrijfsadviseurs van Start Foundation gericht bijstaan met diepgaande informatie.

Anjo Somers

Anjo Somers

Anjo heeft binnen Start Foundation diverse rollen. "De helft van mijn tijd voer ik de financiële administratie. Ik leg de fundamentele basis voor de begroting en de jaarrekening. Voor de andere helft ben ik meer op de achtergrond werkzaam voor de kredieten. Bovendien ben ik een vraagbaak voor alle financiële en administratieve aangelegenheden voor collega's en projecten."

Marij van Kempen

Marij van Kempen

Marij van Kempen deelt een duobaan op het directiesecretariaat. De voormalig officemanager realiseert zich dat 50-plussers last kunnen hebben van leeftijdsdiscriminatie. Uit eigen ervaring weet zij dat een beetje gezonde bluf geen kwaad kan: benadruk je sterke punten. Haar persoonlijke motto luidt ‘Kijk om je heen, er zijn altijd wel mensen in je omgeving die wat hulp kunnen gebruiken’.

Ankie de Ruijter

Ankie de Ruijter

Ankie: “Winst maken is mooi en noodzakelijk, maar winst is niet alleen een kwestie van geld. Er valt ook heel wat te ‘verdienen’ in termen van menselijkheid. Bij Start Foundation heb je te maken met mensen en bedrijven die hard werken aan het realiseren van zakelijke doelstellingen, maar die ook een stapje extra willen zetten voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt.”

Anita Fransen

Anita Fransen

Bezoekers verwelkomen, archief opschonen; Anita Fransen doet het met plezier op het secretariaat van Start Foundation. Begin 2017 begon ze hier, en het voelde als ‘thuiskomen’. Daar ging een nare periode van werkloosheid aan vooraf. Net als haar opa en vader ging deze rasechte Eindhovense bij Philips aan de slag. Dat eindigde na twaalf jaar met een conflict waar Anita niet goed raad mee wist. Na o.a. een assertiviteitstraining krabbelde ze weer overeind. Via de gemeente solliciteerde ze bij Start Foundation. Aan het einde van het kennismakingsgesprek floepte ze er spontaan uit: ‘Jullie moeten míj nemen!’ En zo gebeurde. De collega’s zijn fijn, het doel van het werk spreekt Anita aan. Dat ze over een jaar plaats moet maken voor een nieuwe herintreder, houdt haar niet bezig: ‘Dit is een mooie opstap, m’n zelfvertrouwen groeit en ik ga nu niet te ver vooruitkijken.’

Sahar Mokamel

Sahar Mokamel

Communiceren doet Sahar Mokamel in zeven talen. Ze is een echte wereldburger met een passie voor mensen. “Het inspireert mij enorm om mensen minder kansen op de arbeidsmarkt te helpen via de projecten en bedrijven waarin wij investeren. Het is echt werk met inhoud.”
Bij Start Foundation houdt Sahar zich vooral bezig met o.a. het Baanbreker magazine en online communicatie.

Remko van Riel

Remko van Riel

"Mijn darmproblemen hebben me alleen maar sterker gemaakt. Ik heb namelijk zelf ondervonden hoe moeilijk het is om een baan te vinden als je eerlijk wilt zijn over zoiets als de ziekte van Crohn. Door middel van mijn werk probeer ik daar iets aan te veranderen." Remko is gespecialiseerd in Social Media, monitoring en online PR.

Lycia Bakker

Lycia Bakker

Lycia Bakker heeft jarenlang professioneel gewerkt op het gebied van marketing en communicatie. “We zijn constant aan het kijken of dingen anders en beter kunnen. Start Foundation onderscheidt zich van de klassieke fondsen door niet alleen geld te geven, maar ook door te kijken wat de investering aan sociaal rendement oplevert.”

Peter Brouwer

Peter Brouwer

Start Foundation is opgericht om sociale doelstellingen te verwezenlijken. Peter Brouwer is de man die onderzoekt in welke mate dit gebeurt. “Bij Start Foundation stellen we ons steeds dezelfde twee vragen: waarom werkt iets wel en waarom niet? We willen sociale impact realiseren.”

Onze focus

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze focus

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer