2021 Speerpunten

Naast het uitvoeren van haar eigen programma’s heeft Start Foundation ook geïnvesteerd in een aantal (sociale) ondernemingen en was zij actief betrokken bij de ontwikkeling van een aantal nieuwe concepten.

Voorbeelden van organisaties waar Start Foundation in geïnvesteerd heeft zijn:

  • C3 Living

C3 Living wil de komende jaren 1000 betaalbare modulaire eenpersoonswoningen per jaar bouwen en plaatsen, die huisvesting kunnen bieden aan een mix van spoedzoekende burgers zoals zorg cliënten, statushouders, studenten, kwetsbare jongeren en overige dak en thuislozen. Hun model is dat ze deze woningen bouwen met en voor de doelgroep en ze bieden daarmee directie werkervaring en betaalde werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  • BIMair

Gedurende het jaar 2021 is Start Foundation, tezamen met een aantal partners actief bezig geweest om het financiële plaatje van BIMair air ducts rond te krijgen om daarmee een doorstart van de onderneming te realiseren. Helaas is dit niet gelukt en de kansen op een mogelijke doorstart van BIMair zijn daarmee significant verkleint.

Een aantal concepten waarbij Start Foundation nauw betrokken is:

  • Sheltersuit

Een onderneming die Sheltersuits en Shelterbags produceert met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Deze Sheltersuits en -bags houden dak en thuislozen warm en droog. De producten worden gemaakt van restmaterialen vanuit de textielindustrie. Wij ondersteunen deze organisatie door het verstrekken van een donatie, lening en advies.

  • CurrentWerkt

Een speciaal uitzendbureau (Current Werkt) en werk-fitbedrijf (Current Start) in Rotterdam focust zich op mensen met een strafrechtelijk verleden. Start Foundation is actief betrokken bij deze onderneming door het verstrekken van een lening en middels een adviseur die 1 dag per week ter beschikking is gesteld aan de ondernemer.