Play

Hoe wij er werk van maken

Start Foundation is een maatschappelijk ontwikkelaar die altijd ruimte voor verbetering ziet, en die ruimte omzet in concrete actie richting werk.

Bij alles wat Start Foundation doet, kijken we kritisch wat we toevoegen en op welke manier we de meeste impact maken op de arbeidsmarkt.

Om zo veel mogelijk impact te hebben, kiest Start Foundation steeds een aantal speerpunten op de arbeidsmarkt waar we ons op richten.

Open Hiring™ biedt kans op werk voor iedereen

Bij het werven en selecteren van personeel vindt uitsluitsel plaats. Met Open Hiring™ is dit te tackelen. Dit model wordt al 35 jaar met succes toegepast bij bakkerij Greyston in New York. Het biedt iedereen een kans op een baan, ongeacht de achtergrond. Samen met Start Foundation krijgt Open Hiring™ navolging in Nederland (foto: MamaLoes webshop).

My Red Light

In tegenstelling tot berichtgeving in de media heeft Start Foundation geen zitting in het bestuur of in de Raad van Toezicht van de Stichting My Red Light. Start Foundation is ook niet betrokken bij de exploitatie van My Red Light.

Nieuws

11/1/2019

Start Foundation is op geen enkele wijze betrokken bij My Red Light, anders dan het beschikbaar stellen van financiering voor de verwerving van de panden en een bijdrage in de opstartkosten. Lees de veelgestelde vragen.

2/1/2019

Sheltersuit ontwikkelt waterafstotende en winddichte jassen voor vluchtelingen en daklozen wereldwijd. De jassen, die getransformeerd kunnen worden tot slaapzak, worden o.a. gemaakt door statushouders in Nederland.

19/12/2018

Na het vertrek van oud-USG-oprichter Alex Mulder uit het bestuur van Start Foundation dit najaar kwam er een vacature vrij. Die stoel bleef niet lang leeg. De 52-jarige Ron Steenkuijl stond al in de coulissen te trappelen.