Start Foundation is onafhankelijk en we hoeven aan niemand verantwoording af te leggen. Die positie is tamelijk uniek en noblesse oblige. We gebruiken die onafhankelijkheid om zaken op te pakken en aan te kaarten wanneer we dat nodig vinden. Desnoods op de barricaden, in de rechtszaal, de media of waar dan ook nodig. 

Zo hebben we ons in het verleden onder meer hardgemaakt voor jongeren met autisme die aan de poorten van het mbo geweigerd werden. Voor ongedocumenteerde jongeren die wel een opleiding moesten volgen, maar die geen stage mochten lopen en dus geen diploma kregen. Voor ondernemers die ex-vluchtelingen in dienst namen, maar die daarvoor een boete kregen. En in 2019 vroegen we aandacht voor de belabberde positie op de arbeidsmarkt van de ruim een miljoen mensen met een arbeidsbeperking via een tv-spot.

Driekant biedt al meer dan twee decennia (leer-)werkplekken aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt door maatwerk te leveren. Om de afhankelijkheid van financiering vooraf te doorbreken, heeft Driekant een fonds opgericht, het Leer Garantie Plan.

Einde van maatschappelijk experiment: eerste seksbedrijf op de Amsterdamse Wallen in zelfbeheer. My Red Light werd opgericht door sekswerkers zelf en bood zzp’ers in de prostitutiebranche de kans om tegen aantrekkelijke, flexibele voorwaarden werkruimtes te huren.

Met de campagne Maakerwerkvan.nu richtte Start Foundation zich in 2018 rechtstreeks tot het grote publiek om een brede maatschappelijke discussie aan te zwengelen over de (toen) 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap die aan de kant staan.