Start Foundation is een maatschappelijk ontwikkelaar in hart en nieren. Sinds 1998 zijn wij al bezig met wat wel en wat niet werkt, om mensen met minder kansen aan een baan te helpen. Met deze schat aan ervaring ontwikkelen wij in ons arbeidsmarkt-laboratorium innoverende concepten die nieuwe banen opleveren. Ook kan het zijn dat wij een beproefd idee in het buitenland (OH) naar Nederland halen. In alle gevallen draait het om vernieuwende voorbeelden die aanzetten tot omdenken én die nieuw betaald werk creëren. Kleine beloftevolle ideeën/initiatieven worden opgepikt of bedacht en bij succes gaan we ze opschalen.

Talentvol heeft als missie dat in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant in 2025 niemand tegen diens wil zonder werk zit. Iedereen die wil en kan werken, maar dit op eigen kracht niet lukt, is welkom en kan op steun rekenen.

Sheltersuit ontwikkelt waterafstotende en winddichte jassen voor ontheemden. De jassen, ook bruikbaar als slaapzak,worden o.a. gemaakt door statushouders. De stichting wil groeien om meer mensen zonder dak boven hun hoofd een sheltersuit te kunnen geven.

Start Foundation is pionier van de Social Impact Bond (SIB) in Nederland. In 2013 pakten we als een van de eerste investeerders de handschoen op om via SIB’s sociale problemen te lijf te gaan.

HUBOT was een design challenge om ontwerpers, studenten, robotica fans, engineers, futuristen en bedrijven te laten nadenken over nieuwe banen in een gerobotiseerde arbeidsmarkt.