< Terug naar de homepage English

Social Impact Bonds

In december 2013 maakte Nederland voor het eerst kennis met het fenomeen Social Impact Bond. Start Foundation lanceerde de eerste SIB samen met de gemeente Rotterdam, ABN AMRO Social Fund en de Buzinezzclub. Hiermee werden 160 werkloze jongeren aan werk geholpen. De belangstelling bij overheden, banken en andere geldverstrekkers en uitvoerende partijen voor prestatiefinanciering groeide sterk. Daarom organiseerde Start Foundation op 8 oktober 2015 het 1ste nationale congres Social Impact Bonds, om de opgedane kennis te delen. De Engelse onderzoekster Emilie Goodall gaf een exposé over haar onderzoek, dat zij uitvoerde onder de eerste 26 SIB’s die de wereld kent, waaronder die in Rotterdam. “By paying by outcomes, governments can reduce the cost of failure.” Minister van Financiën Dijsselbloem opende het uitverkochte congres met een videoboodschap waarin hij aangaf deze aanpak met belangstelling te blijven volgen. De do’s en don’ts van Social Impact Bonds werden beschreven in het werkboekje Social impact bonds. Van fenomeen naar praktijk, dat tijdens het congres werd uitgedeeld. Ook na het congres bleek de belangstelling voor het onderwerp groot. Een terugblik op het congres is hier te bekijken.

 

OVERZICHT SOCIAL IMPACT BONDS (SIB)

Hib (Health Impact Bonds) "Kanker en werk"

Sib "Werken na detentie"

Sib "Werken in Duitsland

Sib The Colour Kitchen Utrecht

Sib Buzinezzclub Rotterdam

Sib Buzinezzclub Eindhoven

  

Hieronder kunt u het werkboekje 'Social Impact Bonds van Fenomeen naar praktijk' opvragen. U ontvangt dan een link naar de online versie. U bent vrij om informatie en teksten over te nemen voor eigen gebruik mits vermelding van de bron © Start Foundation 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velden met een * zijn verplicht. Uw persoonlijke gegevens worden niet verstuurd, bekendgemaakt of overgedragen aan anderen.

 

Vergeet niet om op de knop 'aanvragen' te klikken. U ontvangt een automatische bevestiging per e-mail met daarin een link naar het boekje..

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer