Blog Loes de Volder

Ze had geen ‘doemscenario’s’ in haar hoofd, toen corona bij haar bedrijf MamaLoes Babysjop in Goirle op de deur klopte. “Natuurlijk waren er emoties, maar wij zijn sterk in samenwerken. Bij ons draait alles om balans. We geven onze mensen de ruimte, informeren ze goed hoe de firma ervoor staat en delen alles met elkaar. Elke week presenteren we een update van de voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Bij ons heeft iedereen zijn eigen normen en waarden, maar de overtuiging is dat we het samen moeten doen.”

“We kunnen er sterker uitkomen”

Operationeel probleem

Loes de Volder sloot ogenblikkelijk de deuren van haar vijf Babysjops in het land toen ze de impact van het virus besefte. “Gezondheid staat voorop; onze klanten reageerden heel positief. We zijn daarna meteen overgeschakeld op de online verkopen. De webshop loopt meer dan goed, het omzetverlies van de winkels wordt ruimschoots goedgemaakt. Ik had verwacht dat het consumentenvertrouwen lager zou zijn. Ik denk dat het beleid van de regering daar een rol bij heeft gespeeld. Ze doen geen loze beloften en tonen zich menselijk, vastberaden en kundig. Dat schept vertrouwen bij de samenleving. Kortom, ik heb dus geen liquiditeitsprobleem; ik heb een operationeel probleem. Hoe krijg ik alle spullen op tijd op hun plek?”

De onderneemster vindt dat MamaLoes vlot wist te anticiperen op een crisis zonder precedent. “In de loop van de tijd is hier een flexibele organisatie opgebouwd die makkelijk schakelt en goed reageert op veranderingen. De mensen uit onze winkels hebben we op andere terreinen ingezet. Een aantal werkt nu op het hoofdkantoor, ondersteunt de activiteiten online. In Urk hebben we ook een winkel. De medewerker daar pakt nu op afstand de live-chat op. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.”

Nieuw begin

De Volder heeft de stille hoop dat de coronacrisis een nieuw begin kan inluiden. “Het is natuurlijk heel erg voor de werknemers die erdoor getroffen worden, maar we kunnen er sterker uitkomen. Wat nu gebeurt, maakt begrip en tolerantie naar elkaar los. Mij inspireert dat. Ons maatschappelijk leven is de afgelopen decennia sterk verschraald, doordat het accent alleen op economische groei lag. Dat is zo inhoudsloos. We zijn de basis kwijtgeraakt, vergeten waar het werkelijk om draait. Die bewustwording zie ik nu met de week groeien.”

Open Hiring

MamaLoes heeft zelfs tijdens corona drie nieuwe medewerkers via Open Hiring in dienst genomen. “We hebben intern er wel over gediscussieerd. Wat zijn de risico’s van zo’n intelligente lockdown voor ons en voor hen? De slotsom was: laten we toch maar starten. Ik had er volop vertrouwen in dat het goed zou komen.”

Wil je meer lichtpuntjes in crisistijd lezen? Kijk dan op www.nacorona.blog!