Blog Saskia Rosmalen

In razend tempo verzette Onbeperkt aan de Slag (dat via informele ontmoetingen probeert een match tot stand te brengen tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking) de bakens na de coronaklap. “We begonnen meteen met digitale meet-and-greets. Dat is moeilijker te organiseren dan een fysieke bijeenkomst, daarom hanteren we een tijdslot van een kwartier. Eigenlijk werkt deze aanpak heel goed. Zowel werkgevers als onze doelgroepen zijn enthousiast”, zegt directeur Saskia Rosmalen van de onderneming uit Amerongen. “Soms pakt het zelfs beter uit. Sommige werkzoekenden, zoals mensen met autisme, kunnen last van prikkels hebben op zo’n informele ontmoeting. Digitale contacten gaan hun beter af. Daarom houden we deze methode in stand als we weer zoals vanouds kunnen werken.”   

“Gewoon opstaan en er een mooie dag van maken”

Creatieve oplossingen

Daar hielden de creatieve oplossingen bij het bedrijf niet mee op. “We hebben elke week een digitale sessie met onze werkzoekenden, want ons doel om mensen met een beperking aan een baan te helpen, blijft op de agenda staan. Sinds kort is er dagelijks van vier tot vijf een digitaal ‘borreluur’ voor onze achterban. Dat hebben we ingesteld omdat we zien dat de eenzaamheid onder de werkzoekenden toeneemt. En PowerPunt is de hele dag in de lucht; daar kunnen onze mensen terecht voor serieuzere vragen.” Rosmalen laat zich niet uit het veld slaan door de opeenhoping van slecht nieuws. “Ik kan natuurlijk diep onder de dekens wegkruipen en dan gebeurt er niks. Of gewoon opstaan en proberen er een mooie dag van te maken. Ik ben van de tweede categorie.” Wat de huidige malaise gaat betekenen voor de toekomst van Onbeperkt aan de Slag, is volgens Rosmalen moeilijk in te schatten. “We zagen de laatste tijd dat onze missie steeds meer bij het bedrijfsleven op de agenda kwam te staan. Recent zijn bij De Nederlandsche Bank nog drie mensen van ons via zo’n informele meeting aan de slag gekomen. Maar ik maak me ook zorgen. Is er nog aandacht voor de inclusieve arbeidsmarkt als het stof van deze crisis is neergedaald? Het is zaak dat wij goed zichtbaar blijven bij ondernemers én werkzoekenden.”

Thuiswerken

De meeste van haar veertien medewerkers hebben een beperking; wat betekent het voor hen om onder onzekere en afwijkende omstandigheden te moeten werken? “Voor een groot deel werkten ze altijd al vanuit huis, in dat opzicht is niet zoveel veranderd. Maar bij andere werkgevers was dat niet altijd mogelijk. Voor onze werkzoekenden is het wel een beetje wrang dat thuiswerken nu wel blijkt te kunnen, terwijl ze regelmatig om die reden werden afgewezen. Thuiswerken zal ook ná corona meer de norm worden. Dat biedt perspectief voor onze mensen.”  

Start Foundation steunt Onbeperkt aan de Slag met een krediet, omdat de onderneming mensen met een arbeidsbeperking helpt matchen met werkgevers.

Wil je meer lichtpuntjes in crisistijd lezen? Kijk dan op www.nacorona.blog!