Blog Suzan van Oort

Even een kort interview tussen de werkzaamheden door? Suzan van Oort draait er haar hand niet voor om. Stilzitten is niks voor haar. Een gezin met vier kinderen, een man die in ploegendienst werkt, en haar eigen baan als assemblagemedewerker bij Chain Logistics in Uden; ze combineert het schijnbaar moeiteloos.

Ik moet echt wel bezig kunnen zijn!

De manier waarop ze aan die baan kwam, zegt veel over haar. Een jaar geleden zag ze op Facebook een advertentie van Chain Logistics waarmee ze kandidaten opriepen om via ‘Open Hiring’ aan de slag te gaan. En dat was Suzan (35) op het lijf geschreven. “Die advertentie verscheen op zaterdag en maandagmorgen vroeg stond ik voor de deur. Ik was mooi de eerste op de wachtlijst.”

Afwisseling en lol

De Open Hiring-methode was precies wat ze op dat moment nodig had. “Ik had tien jaar voor de kinderen gezorgd, nauwelijks werkervaring en solliciteren vind ik werkelijk doodeng!” Dat alles vormde geen enkele belemmering voor de logistiek dienstverlener om haar aan het werk te zetten. Suzan kon meteen aan de slag en vond er ook direct haar draai. Inmiddels heeft ze een contract voor 24 uur met flexibele werktijden. Het bezig zijn, het afwisselende werk – “Vandaag pakken we simkaarten in, maar we zetten ook stopcontacten in elkaar, stellen bierpakketten samen en bestickeren parfumflesjes” – en de lol met de collega’s kan ze geen dag missen.

Voldoende afstand

Alle coronamaatregelen, zowel op het werk als thuis, ondergaat ze zonder mankeren. In de assemblagehal heeft ieder z’n eigen werktafel op voldoende afstand van de collega’s. En ook in de kantine is de tafelschikking aangepast. Het thuisonderwijs aan de kinderen van 15, 11, 9 en 5 jaar valt niet altijd mee, maar is verdeeld over Suzan, haar man, die nu een weekje vrij heeft genomen, en over opa die regelmatig komt oppassen.

Met haar zonnige en optimistische karakter ziet Suzan de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Ik hoop dat we snel het oude leventje weer kunnen oppakken. Dat het op het werk weer wat drukker wordt, en alles weer normaal en wat luchtiger wordt.”

Suzan van Oort kwam aan het werk via Open Hiring: een baan zonder sollicitatiegesprek. Dus zonder procedure, cv of bemoeienis van de overheid. Bij Open Hiring is iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of je achternaam. We sluiten in het werving-en-selectieproces bewust en onbewust veel mensen buiten. Open Hiring geeft discriminatie op basis van leeftijd, afkomst, enzovoorts, geen ruimte. Als werkgever zet je de mogelijkheden van de mens op één.

Wil je meer lichtpuntjes in crisistijd lezen? Kijk dan op www.nacorona.blog!