C3 Living

C3 Living uit Panningen bedenkt, ontwikkelt en creëert duurzame en flexibele bouwprojecten. Denk hierbij aan studentenhuisvesting, basisscholen, zorgwoningen, kinderopvang en tiny houses. Het team van C3 Living bestaat uit vakmensen die hiervoor samenwerken met mensen die aan een inhaalslag op de arbeidsmarkt bezig zijn. Deze groep bestaat uit talenten met verschillende achtergronden: van vroegtijdig schoolverlaters tot statushouders, en van zij-instromers tot reguliere mbo-studenten. Uiteindelijk gaan ook vooral mensen uit deze groepen wonen in en gebruik maken van de gebouwen. Met én voor een brede groep werkzoekenden dus.

Start Foundation kent een langdurige relatie met C3 Living en ondersteunt het plan om te gaan groeien: C3 Living wil de komende jaren 1.000 betaalbare modulaire eenpersoonswoningen per jaar bouwen voor spoedzoekende burgers zoals zorgcliënten, studenten, statushouders, kwetsbare jongeren en dak- en thuislozen. Met elke 1.000 woningen hoopt C3 Living circa 140 betaalde banen en 35 werkervaringsplekken te creëren.

Momenteel heeft C3 Living bouwprojecten in onder meer Maastricht, Egchel, Helden, Venlo, Oostrum, Almere en -een stuk verderop- in Mozambique. Zie ook: c3living.nl/projecten.