Column Gevaarlijk

Ik overweeg serieus kogelvrijglas aan te schaffen. Gepantserde deuren en persoonsbeveiliging zijn ook een optie. In mijn nachtmerries belagen duizenden woedende burgers mijn kantoor en huis. “Is het dit wel allemaal waard?”, vraagt mijn vrouw

Onlangs schreef ik met de nodige ironie een column over het onbegrijpelijke taalgebruik van het UWV. Nu heeft de demissionaire staatssecretaris direct ingegrepen. Hij gaat bezuinigen op de kinderbijslag om de dienstverlening van het UWV te verbeteren. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Hier zaten ze in Den Haag op te wachten. Ik gaf ze de revolver en zij halen de trekker over.

Nu leven we in tijden waarin mensen nogal snel lichtgeraakt zijn. Het causaal verband tussen de column met de brief van het UWV en de ingreep in de portemonnee van papa’s en mama’s zal snel gelegd worden. Dan moet er ergens een barbertje hangen.

Vanwege de lockdown zijn de spanningen in menig huishouden toch al aardig opgelopen. De ooit suf geknuffelde prinsjes en prinsesjes zijn nu kleine monstertjes die pa en ma tot waanzin drijven. Dan is er een uitlaatklep nodig. Heel begrijpelijk. 

Zenuwachtig scrol ik door ik door eerdere schrijfsels. Heb ik niet ergens aanleiding gegeven om te denken dat ik het virus het land ingebracht heb? Dat ik bedrijven -onder de leugen van het virus, heb laten sluiten omdat ze niet inclusief genoeg zouden zijn?

Ooit riep ik in een blog moeders van Wajongeren op om net zolang op het Binnenhof te bivakkeren totdat alle jongeren een baan hebben. Nu vrees ik dat als die column (her)ontdekt wordt, moeders zich tot de tanden gaan bewapenen en de vergaderzaal van de Tweede Kamer gaan bestormen.

“Schat, ik zal voortaan voorzichtiger zijn.”

Ik beloof plechtig dat ik op zoek zal gaan naar onderwerpen die niet controversieel zijn. Die geen aanleiding tot aanstoot zullen geven.

Shit!, er wordt indringend aangebeld.

Je las een column van:
Algemeen directeur