Gemeente Zoetermeer start unieke proef met 'Open Hiring'

Gemeente Zoetermeer doet het! Wij maken een diepe buiging. En zijn onder de indruk van de overweldigende reacties. Gemeente Zoetermeer start als eerste met een unieke proef voor het werven van twee nieuwe collega’s op het gemeentehuis via Open Hiring. Iemand bepaalt zelf diens geschiktheid. Als je jezelf geschikt vindt, meld je je aan. Geen sollicitatie, geen CV, geen gesprek. Alleen een arbeidsvoorwaardengesprek en daarna aan de slag. En gaat het goed? Dan blijf je!

'Liever mensen die bevlogen zijn'
Jan Iedema is wethouder economie & arbeidsmarkt in Zoetermeer en vertelt in het AD: “We willen als gemeente meer inzetten op inclusief werkgeverschap. Zo nemen we alle mogelijke vooroordelen weg en bieden we iedereen een eerlijke kans op een baan als Inkomensregisseur of Klantadviseur Gemeentelijk Informatie Punt. Bij een ‘normale’ sollicitatieprocedure weet je ook niet wie je binnenhaalt. Mensen die niet willen werken, gaan zich niet inschrijven voor een gegarandeerde baan. Ik heb liever bevlogen mensen zonder diploma dan iemand met een bepaald diploma, maar ongemotiveerd. Op deze twee afdelingen geloofden ze hierin en kwamen ze met deze functies aan, maar zelfs op deze afdelingen vinden sommigen het nog een beetje eng. Het gaat om serieuze functies. We zijn ontzettend benieuwd hoe het uitpakt.”

Uniek in Nederland
“We vinden het fantastisch dat Gemeente Zoetermeer de eerste gemeente is, die hierin een voorbeeldfunctie vervult", legt Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation uit. "We zochten al langer naar een ‘durfal’ die wat complexere functies open wil stellen voor deze manier van werven. Die hebben we nu gevonden. Er volgen na Zoetermeer hopelijk nog veel meer werkgevers.”