Gezocht: Operationeel directeur

Deze vacature is ingevuld, reageren is niet meer mogelijk.

Voor 24 uur p.w. [1]

Ruim 1,5 miljoen mensen nemen niet deel aan het arbeidsproces in Nederland. Dat vinden wij van Start Foundation onacceptabel. Arbeid is een van de belangrijkste toegangswegen tot maatschappelijke participatie. Het maakt mensen sociaal en economisch onafhankelijk en draagt bij aan gezondheid, geluk en welzijn.  Wij willen de arbeidsmarktpositie van hen die dat op eigen kracht niet lukt, verbeteren. Onze rol daarin is inspireren, aanjagen en risico’s financieren. We beschikken over eigen vermogen en zijn een officieel erkende (ANBI) goededoelenorganisatie.

Onze inzet wegen we zorgvuldig af. Wat is echt noodzakelijk en waar kunnen juist wij, vanuit onze onafhankelijke positie en rol, maximaal van waarde zijn? Welke (vergeten) groepen vragen specifiek de aandacht? Welke vastgeroeste patronen en taboes schreeuwen er om doorbroken te worden? Welke oplossingen zijn nog niet uitgeprobeerd? En ja, dan trappen we weleens op de tenen van de gevestigde orde. Dat nemen we graag voor lief als we daardoor meer voor elkaar krijgen. We zijn en willen geen onderdeel zijn van het establishment. Kan het niet met, dan maar zonder de gevestigde instituties, die soms eerder onderdeel, dan oplossing van het probleem zijn.

Onze nieuwste strategie is dat we steeds vaker zelf zaken ontwikkelen en ‘op de markt’ brengen. Zo willen we meer impact maken. Meest bekende recente voorbeeld is Open Hiring, de baan zonder sollicitatiegesprek. www.openhiring.nl

Onze signatuur impliceert dat we een dynamische projectorganisatie zijn. We hebben een relatief kleine vaste kern en daaromheen maken we in toenemende mate gebruik van gespecialiseerde freelancers. Zij verbinden zich tijdelijk aan ons en ontwikkelen en ondersteunen in opdracht van ons initiatieven waaraan wij zijn verbonden. Daarnaast werken we ook samen met strategische partners die onze idealen samen met ons kunnen verwezenlijken. 

Tegen die achtergrond zoeken wij een Operationeel directeur die onze organisatie, ambities en dynamiek kan managen.

Je bent in staat de kleine, maar complexe organisatie te organiseren op een efficiënte en effectieve wijze. Je zorgt ervoor dat ieders potentieel en andere assets van de organisatie maximaal benut worden en speelt een sleutelrol in het opsporen en binden van mensen voor specifieke opdrachten. Dat de risico’s van onze projectinvesteringen op de juiste waarde(n) geschat worden. Je geeft in voorkomende gevallen leiding/advies aan projectinitiatieven buiten de eigen organisatie. Je bent de sparringpartner van de algemeen directeur en vervangt deze in diens afwezigheid. Je hebt focus, bent praktisch en pragmatisch, denkt in oplossingen en bent meer een initiatiefnemer dan een beschouwer. Je bent van het type: ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’. Je beschikt over aantoonbare relevante ervaring voor deze functie en over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Profiel
 • Relevante werkervaring (bijvoorbeeld in een projectorganisatie)

 • Ondernemend, met affiniteit voor onze doelstellingen

 • Een duidelijke visie op organisatieontwikkeling, in staat snel te schakelen en het overzicht te bewaren

 • Goede coachende en leidinggevende vaardigheden

 • Daadkrachtige verbinder

 • Stevig financieel (zakelijk) onderlegd

Wij bieden
 • Ruimte om zelf invulling te geven aan de functie

 • Een team met gedreven collega’s, die met veel plezier werken aan onze missie

 • Een zeer dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is

 • Passende arbeidsvoorwaarden

 • Een kantoor op Strijp S (Klokgebouw) in Eindhoven

Lees hier een bladzijde uit het dagboek van de Operationeel directeur van Start Foundation.

[1] Uitbreiding van uren als projectmanager is bespreekbaar