Houben: IKOOKAANJOU

De aanleiding was minder leuk, een 94-jarige vrouw die bij een val haar heup én pols brak, maar het leidde wel tot een bijzonder initiatief.

Die vrouw is de oma van bakker Bart Houben uit Eindhoven. Al drie generaties vermaard vanwege hun worstenbroodjes. Door de val moest oma opgenomen worden in een verzorgingshuis, en daar lag ze dus ineens totaal alleen en verlaten. Niemand mocht op bezoek komen.

Worstenbroodjes voor eenzame oma

Dat zette de bakker aan het denken. Oma een knuffel geven was onmogelijk. Maar een portie worstenbroodjes laten bezorgen met een persoonlijke boodschap, dat kon wél, natuurlijk! De sociaal betrokken bakker – hij werkt in zijn splinternieuwe bakkerij voornamelijk met 55-plussers – trok de lijn nog wat verder door. D’r zijn nog veel meer ouderen die in eenzelfde positie verkeren, realiseerde hij zich. En die ook familie, buren en vrienden hebben die aan ze denken. En dat ook willen laten weten. Zo ontstond www.IKOOKAANJOU.nl.

Saamhorigheid

Op die website kun je worstenbroodjes bestellen en ze met een persoonlijke boodschap door heel Nederland laten bezorgen bij verzorgingstehuizen, revalidatiecentra en woonzorgcentra. Er zijn ook speciale mini-worstenbroodjes in het assortiment opgenomen. Ideaal om samen met medebewoners van te genieten en zo het gevoel van saamhorigheid te versterken. Zo levert een nare valpartij uiteindelijk toch iets moois op.

Start Foundation verstrekte eerder een krediet aan bakkerij Houben, omdat ze met name werken met oudere bakkers die niet meer aan de bak kwamen op de arbeidsmarkt.

Wil je meer lichtpuntjes in crisistijd lezen? Kijk dan op www.nacorona.blog!