Impactvolle initiatieven

Naast de programma's richt Start Foundation haar focus – als het gaat om de aanbodkant van de arbeidsmarkt – op laagopgeleide ouderen en mensen met een detentieverleden. Als het gaat om initiatieven aan de vraagkant van de arbeidsmarkt of het matchen van werkzoekenden met bedrijven dan kijken we breder dan de groepen die extra onze aandacht verdienen. 

 We ontwikkelen en stimuleren impactvolle initiatieven die onze doelstelling dichterbij brengen

In de campagne maakerwerkvan.nu werden mensen met een arbeidshandicap uitgenodigd aan te geven in welke branche en/of bij welk bedrijf zij graag aan de slag zouden willen gaan. Die wensen om te ‘daten’, werden voorgelegd aan werkgevers met de bedoeling dat beide partijen met elkaar in gesprek raken. Niet om meteen banen weg te geven. Wel om in de juiste netwerken terecht te komen. De campagne werd ondersteund met een ‘commersocial’ op NPO 1, 2 en 3, SBS, Veronica en Net5.

Happy Tosti is een horecaformule waar betaalde werkgelegenheid wordt geboden aan jongeren met een beperking (Happy Heroes). Er zijn drie eigen vestigingen in Den Haag, Leiden en Hoofddorp.

  

Jaarlijks krijgen circa 40.000 werknemers de diagnose kanker. Hoewel zij in de beginfase uiteraard andere zaken aan het hoofd hebben dan werk, willen zij doorgaans na de behandeling graag weer aan het werk.

Zeven jaar geleden vluchtten Saleem en Esmat uit Afghanistan. Helemaal alleen, zonder ouders of familie. Eenmaal in Nederland, kwamen ze terecht bij restaurant Sarban in Tilburg. Nu runnen ze restaurant Darah in Utrecht.

Na de eerste succesvolle SIB met de Buzinezzclub in Rotterdam is dit de vervolgstap voor uitbreiding van dit concept naar Eindhoven, waar 300 jongeren in drie jaar tijd uit de uitkering worden geholpen naar een baan, studie of ondernemerschap.

   

Sheltersuit ontwikkelt waterafstotende en winddichte jassen voor vluchtelingen en daklozen wereldwijd. De jassen, die getransformeerd kunnen worden tot slaapzak, worden o.a. gemaakt door statushouders.

My Red Light is het eerste seksbedrijf op de Amsterdamse Wallen in zelfbeheer. Start Foundation, Rabobank en Rabobank Foundation zijn niet betrokken bij de exploitatie van My Red Light.