Maakerwerkvan.nu

Met de campagne Maakerwerkvan.nu richtte Start Foundation zich in 2018 rechtstreeks tot het grote publiek om een brede maatschappelijke discussie aan te zwengelen over de (toen) 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap die aan de kant staan. De campagnewebsite, waar mensen met een arbeidsbeperking een werkwens kenbaar kunnen maken, beoogt een-op-eencontacten tussen werkgevers en mensen met een arbeidshandicap te bewerkstelligen en netwerkgesprekken te laten plaatsvinden.

Arbeidsgehandicapten massaal de straat op

In februari 2018 was de aftrap van onze publiekscampagne met een tv-spot. In de ‘commersocial’ gaan arbeidsgehandicapten massaal de straat op om hun recht op werk op te eisen. Voor de ‘commersocial’ zijn geen valide acteurs ingezet, en de regie was in handen van een regisseur Mari Sanders (bekend van onder meer de Rolstoel Roadmovie) Bekijk de tv-spot hieronder:

Centraal onderdeel van de campagne was de website Maakerwerkvan.nu , waar mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact konden komen voor een netwerkgesprek. Mensen met een arbeidsbeperking (‘wensmakers’) presenteerden hun belangrijkste werkwensen, waar werkgevers vervolgens vrijblijvend op konden reageren. De hamvraag is natuurlijk of de campagne leidde tot meer wederzijds begrip, contact en het aangaan van netwerkgesprekken. De evaluatie en uitgebreide cijfers kun je lezen in onderstaand document.

Zo nu en dan leidde een match via Maakerwerkvan.nu ook tot een baan: