Nieuws & achtergrond

Start Foundation maakt er werk van. Blijf op de hoogte.

Uitzendbureau CurrentWerkt

 

Labor Omnia Vincit; arbeid overwint alles. Het is het levensmotto van Hilal Makhoukhi. Het is ook het credo van CurrentWerkt, het uitzendbureau voor ex-gedetineerden dat hij in 2018 opzette, en dat met succes aan de weg timmert. Makhoukhi weet waar hij over praat, want zelf belandde hij ook ooit aan de verkeerde kant van de streep.

“Wat doet een Operationeel directeur bij Start Foundation?” Deze vraag kunnen we het beste beantwoorden, door je mee te nemen op een doorsnee werkdag. We geven je graag een kijkje in onze keuken. Je krijgt met diverse dilemma’s te maken die altijd weer een afweging vragen tussen ons ideaal - een maatschappij waarin iedereen werkt en die voor iedereen werkt - en de realiteit van alledag.

Deze supermarkt wordt geëxploiteerd door Market Plaza, de eerste en vooralsnog enige werkgever in Zeeland die werkt met ‘Open Hiring’. Een uitgelezen kans voor Astrid, die al jaren werkloos thuiszat. Lees haar verhaal.

Willem van Rijn moest de 25 kringloopwarenhuizen van Het Goed van half december tot voor kort in het slot gooien. Echter zegt hij: ‘Ik reken ons tot de winnaars van de retail. De markt voor tweedehands wordt alleen maar groter; in 2030 is gebruikte kleding bij de consument meer in trek dan nieuwe kleding.'

‘Alle stigma’s kwamen naar boven. Ik was behoorlijk ‘pissed’ toen ik dat hoorde'

Willem Govers

  

Kosten-batenanalyse basisbaan

Het fenomeen van de zogeheten basisbaan mag zich in toenemende mate in belangstelling verheugen. Dat vinden wij van Start Foundation a priori positief. Immers, zoveel mogelijk mensen via werk aan de samenleving mee laten doen is belangrijk. Maar we moeten kritisch blijven en onszelf niet te snel rijk rekenen. Wij deden onderzoek naar de eerste twee pilots met basisbanen in Nederland.

De redding voor Antoine kwam via Het Goed, dat hem op proef als taalbuddy aanstelde. Het begeleiden van een vrouw uit Syrië ging hem goed af. Bovendien toonde hij meer dan gewone belangstelling voor alles wat zich in de winkel afspeelde. Via een leer-werktraject stortte hij zich vervolgens vol overgave op de boekenafdeling.

Het werk van Nathalie op het callcenter van kringloopwarenhuis Het Goed heeft twee gezichten. Aan de ene kant zijn er soms totaal gefrustreerde bellers die haar zonder pardon uitschelden. En aan de andere kant weet ze zich omringd door collega’s en begeleiders die haar door diepe dalen en zware tijden van o.a. ziekte slepen: “Ze zijn geweldig hier. Ik wil hier nooit meer weg!”

Lunchroom Up aan de Duinstraat ‘op’ Scheveningen is weer ‘up and running’. Mede door een achtergestelde lening van Start Foundation kunnen vijftien ex-verslaafden hier een jaar lang werken aan een mbo-opleiding mét uitzicht op werk. Initiatiefnemer Willem Govers kent de doelgroep als z’n broekzak, want twintig jaar was koning alcohol hem de baas.

Het modderige water is ijskoud, het zicht is nul en het werken onder water in een stug duikerspak met 70 kilo extra gewicht aan je lijf om op diepte te blijven, is letterlijk loodzwaar. Toch spreekt Siem over ‘een lot uit de loterij’. Lees hier waarom.

In tegenstelling tot veel mensen om mij heen heb ik niet veel hoeven afzeggen in verband met de corona. Alleen mijn afspraken in het ziekenhuis. Ik leef al 7300 dagen in quarantaine. En nee, daar kijk ik niet tegenop. Lees de blog van Naima Ait Ali.

“Mensen zijn zich nu veel bewuster van het feit dat iederéén kwetsbaar is. Dat maakt deze pandemie wel duidelijk.” Voor Sven Romkes reden om bij ABN AMRO extra gas te geven met het interne programma om 225 mensen met een arbeidsbeperking binnen de bank aan het werk te krijgen. “We moeten opletten dat inclusieve arbeidsmarkt niet van de agenda verdwijnt door crisis”

   

Publicatie 'Open Hiring werkt!'

Het lijkt er op dat Open Hiring in Nederland kan slagen. Bij de zeventien bedrijven tot nu toe staan ruim vijfhonderd mensen in de wachtrij voor een betaalde baan. In totaal 95 mensen vonden werk via Open Hiring in Nederland. Alle onderzoeken samen, en de ervaringen van zowel werkgevers als werknemers, geven voldoende voedingsbodem voor het vertrouwen in de toekomst. Lees hier het rapport.

'Opletten dat inclusieve arbeidsmarkt niet van de agenda verdwijnt door crisis'

Sven Romkes

Laatste nieuws

    

9/5/2021

Talentvol experimenteert met werk om zo de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant toegankelijk te maken voor iedereen die wil werken. Talentvol ondersteunt werkgevers om inclusiever te ondernemen en helpt werkzoekenden bij hun zoektocht naar een baan. Als iemand niet aan het werk kan gaan zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

5/5/2021

Hoezeer er een tweedeling in de samenleving is ontstaan wordt langzamerhand steeds duidelijker. Dat de Participatiewet niet werkt is een feit. De arbeidsmarkt is een soort topsport geworden en niet iedereen kan daaraan meedoen. Een nieuw maatschappelijk werkfonds kan banen scheppen voor mensen die nu kansloos zijn op de arbeidsmarkt, betoogt Jos Verhoeven in Trouw.

4/5/2021

Fonds is eigenlijk een ouderwets woord. De moderne tijd vraagt om moderne titulatuur, zoals impact investors. Die pakken hun kansen in de ‘betekeniseconomie’ en omarmen de SDG’s. Ik belde er maar eens een, want ik had hulp nodig bij het redden van een bedrijf waar veel gehandicapten werken.

3/5/2021

Het is het levensmotto van Hilal Makhoukhi. Het is ook het credo van CurrentWerkt, het uitzendbureau voor ex-gedetineerden dat hij in 2018 opzette, en dat met succes aan de weg timmert. Makhoukhi weet waar hij over praat, want zelf belandde hij ook ooit aan de verkeerde kant van de streep.

30/4/2021

Rond de zomer verwacht Pantar de businesscase 2.0 klaar te hebben. “Op basis daarvan gaan we beslissingen nemen over mogelijke samenwerkingen met publieke en private partners, investeringen en de huisvesting van de hub. Maar ook gaat het om vragen als: Hoe zien de project- en stuurgroep eruit die de koers gaan uitzetten?

28/4/2021

Start Foundation wil de arbeidsmarktpositie van hen die dat op eigen kracht niet lukt, verbeteren. Onze rol daarin is inspireren, aanjagen en risico’s financieren. Tegen die achtergrond zoeken wij een Operationeel directeur m/v die onze organisatie, ambities en dynamiek kan managen. Interesse? Reageer dan voor 21 mei 2021.

28/4/2021

“Wat doet een Operationeel directeur bij Start Foundation?” Deze vraag kunnen we het beste beantwoorden, door je mee te nemen op een doorsnee werkdag. We geven je graag een kijkje in onze keuken. Je krijgt met diverse dilemma’s te maken die altijd weer een afweging vragen tussen ons ideaal - een maatschappij waarin iedereen werkt en die voor iedereen werkt - en de realiteit van alledag.