Uitgelicht

  

Lichtpuntjes in crisistijd

Iedere dag worden we overspoeld met berichtgeving over het coronavirus en het effect dat het op de economie heeft en nog zal hebben. Daar zetten we wat positiefs tegenover. Berichten met een boodschap van hoop, veerkracht en vertrouwen. Wij werpen de blik alvast vooruit op morgen ... Lees via de onderstaande link de blogjes van o.a. Vincent Bijlo, Jos Verhoeven, Job Cohen, Happy Tosti en Open Hiring-bedrijf Chain Logistics ... en er volgen er nog veel meer!

  

23/10/2020

Verdrietig nieuws uit het zuiden. Nog niet zo heel lang geleden stonden ze in de etalage als ambachtelijk bedrijf waar oudere werknemers welkom waren. Niet alleen beroemd in Brabant. Nu is de fameuze worstenbrood bakker failliet. Door Corona is de vraag bij onder andere tankstations, horeca, bedrijfskantines en evenementen diep weggezakt.

22/10/2020

Sheltersuit, een circulair en sociaal bedrijf uit Enschede. Bas Timmer is door zijn idee uitgeroepen tot ‘Next Generation Leader’ 2020 door Time. Volgende week zit hij in New York, om in gesprek te gaan ook Amerikaanse daklozen te kunnen gaan helpen.

16/10/2020

Zeven ex-gedetineerden vertellen over hun zoektocht naar werk na hun vrijlating. Re-integreren blijkt niet makkelijk te zijn, maar uiteindelijk lukt het wel. De levensverhalen zijn opgetekend in het boek Werk waard, van bajes naar baan van Monique Beute, werkzaam bij Stichting 180.

14/10/2020

Kan Open Hiring ook uitkomst bieden bij stages? Ja, vindt Open Hiring-ambassadrice Ljalja Andronova. In deze video van WAAROM?! van AVRO-TROS daagt ze minister Van Engelshoven uit om de rollen om te draaien.

14/10/2020

In documentaire 'de Boontjes' geeft BNNVARA een inkijk in de werkwijze van Heilige Boontjes, een koffiezaak in het centrum van Rotterdam. Met een intentieverklaring krijgen jongeren een kans hun leven op de rit te krijgen, met de keuze: ga je voor Heilige Boontjes of kies je voor de straat? Lees hier de tv-recensie van De Volkskrant.

6/10/2020

Volgens Gaby Westelaken, een van de directeuren van GWS Dé Schoonmaker, is Brabant een ambassadeur voor Open Hiring rijker. Het bedrijf start binnenkort met de ‘baan zonder sollicitatiegesprek’, en Westelaken gaat er bij voorbaat van uit dat het experiment niet zal mislukken. ‘Open Hiring past bij onze kernwaarden.'

  

EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING KANDIDAAT

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie de uitzending vanaf 5:00 minuut.