< Terug naar de homepage English

‘Ka-tjing! Een rinkelende kassa betekent meer banen’

Met die opvallende kop op de cover opent de nieuwste uitgave van Baanbreker, het magazineBaanbreker 3, juli 2015 - klik hier om het online te lezenBaanbreker 3, juli 2015 - klik hier om het online te lezen van Start Foundation voor én over bedrijven die investeren in mensen.

 

Het omslagverhaal gaat over de rap groeiende stichting Rataplan die inmiddels 18 fietsenstallingen en 13 kringloopwinkels exploiteert. Behalve spullen krijgen ook mensen daar een tweede kans. Over 5 jaar wil sociaal ondernemer Gert-Jan Dekker 2.500 mensen met een arbeidsbeperking aan het werk hebben.

 

‘Social return’

Baanbreker komt 4x per jaar uit en nodigt elke keer deskundigen uit om op een stelling te reageren. Ditmaal over overheidsinstellingen die bij aanbestedingen vaak forse eisen stellen op het gebied van social return. ‘Schieten we door?’ is de vraag aan o.a. een ondernemer en een adviseur van de gemeente Rotterdam.

 

Keynote speaker

Verder een interview met Emilie Goodall, die in Londen bij sociaal investeerder Bridges Ventures werkt en onderzoek doet naar Social Impact Bonds (SIB). Een nieuwe financieringsvorm van maatschappelijke projecten die wereldwijd in hoog tempo aan terrein wint. Op 8 oktober komt Emilie er over vertellen in Eindhoven. Zij is keynote speaker tijdens het 1e Nationale Congres SIB dat Start Foundation organiseert.

 

Emma at Work

Je bent pas 16 jaar als je botkanker krijgt en je arm geamputeerd moet worden. En dat terwijl je droomde van een carrière als muzikant. Opgeven was en is geen optie voor de nu 22-jarige Alex Wegman. Hij drumt met één arm en is zelfstandig muziekproducer. Emma at Work helpt chronisch zieke jongeren bij het vinden van baan, bijbaan of vakantiewerk. Alex was een van. Zo staan er nog 8 andere voorbeelden in het magazine, waarin Emma at Work haar werkwijze uitlegt en tips geeft om deze jongeren succesvol in een bedrijf te laten integreren.

 

Online én offline

Dat alles en nog veel meer kunt u hier online lezen. Wie het magazine liever ‘old school’ vanaf papier wil lezen kan ook bij ons terecht. U kunt zichhierkosteloos abonneren en dan valt Baanbreker voortaan vier keer per jaar bij u in gedrukte vorm in de bus.

Voorgaande edities van het baanbreker magazine vindt u hier. 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer