< Terug naar de homepage English

Nieuw S Magazine over o.a. sociale firma’s

S Magazine #4, 2013S Magazine #4, 2013

De ondernemer die een sociale firma wil opzetten, wacht geen gespreid bedje. Dat is de belangrijkste boodschap uit het rapport ‘Passie & Poen’ van Labyrinth Onderzoek & Advies uit Utrecht. In opdracht van het VSBfonds en Start Foundation brachten zij in kaart welke factoren bijdragen aan het slagen of falen van sociale ondernemingen. Het onderzoek komt op het moment dat sociale ondernemingen steeds meer in de spotlights staan. Door een reeks maatregelen en bezuinigingen van het kabinet komen er steeds meer groepen kwetsbare werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Loopt hun route naar een betaalde en blijvende baan via sociale ondernemingen?

 

In het decembernummer van het S Magazine spreken we hierover met o.a. Hoogleraar Ondernemingsfinanciering Piet Duffhues aan de Universiteit van Tilburg, Start Foundation directeur Jos Verhoeven, Universitair docente Brigitte Hoogendoorn aan de Erasmus School of Economics Rotterdam, Sociaal ondernemer Sandra Ballij van Ctaste, Jan Hoek van GroenLinks en Senna Bouteba van het VSBfonds.  

 

 

Verder in dit nummer onder meer aandacht voor:

  • Het verhaal van taxichauffeur Jan Learbuch van Taxi Korthout Midden Brabant
  • Het bedrijf Chain Logistics (assemblagewerk, transport, pakketdistributie, opslag en voorraadbeheer) dat al jaren werklozen en mensen uit de ziektewet en bijstand naar regulier werk helpt.
  • Een interview met Josette Dijkhuizen, die voor haar project Krachtbedrijf de Joke Smit aanmoedigingsprijs 2013 ontving.
  • Hoe Taxi Korthout Midden Brabant ondanks de zware concurrentie in de taxibranche toch weer medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt inzet.
  • De resultaten van het afgesloten project 50|50 store Groningen, een trendy modezaak, dat werkplekken moest bieden voor cliënten van het Leger des Heils.

 

Start Foundation brengt vier keer per jaar het S Magazine uit, boordevol informatie over de inclusieve arbeidsmarkt.

 

Het abonnement op het S-Magazine is gratis (hier abonneren). Lees je het magazine liever online, klik dan op de afbeelding van Jan. En voor nog meer digitaal leesvoer vind je hier ook alle voorgaande edities op een rij.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer