< Terug naar de homepage English

Nieuwe Baanbreker online!

Baanbreker 4, 2017Baanbreker 4, 2017De Kwekkeboom onder de worstenbroodjes

 

Bart Houben van Houben Worstenbrood is een enthousiaste ondernemer met grote dromen over zijn product (‘We worden de “Kwekkeboom” onder de worstenbroodjes genoemd’) en zijn mensen: ‘Over vijf jaar werken er twintig man in een grote bakkerij, van wie driekwart met een afstand tot de arbeidsmarkt.’ Hij trekt graag oudere, werkloze bakkers aan. Die zijn loyaal en hebben liefde voor het product, weet hij. En Houben is niet de enige ondernemer die, nu de vraag naar vakmensen stijgt, brood ziet in oudere werknemers. Lees het omslagverhaal in de nieuwe Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 4 - 2017 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. Viermaal per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

Ouderenwerkloosheid geen ‘sexy’ onderwerp voor Kamerleden

Kersvers Tweede Kamerlid van 50PLUS Corrie van Brenk stoort zich aan al die jonge Kamerleden die weinig aandacht hebben voor de grote werkloosheid onder ouderen. ‘In 2040 zijn er twee keer zoveel ouderen als nu, we werken steeds langer en de kritieke leeftijdsgrens verschuift steeds meer. Tegenwoordig wordt het al moeilijk aan het werk te komen als je 45 jaar bent.’ Lees het interview met Corrie van Brenk in de nieuwe Baanbreker.

 

Tekort ICT’ers deels schijn

Werkgevers klagen steen en been over het tekort aan ICT’ers, terwijl er heel veel oudere ICT’ers werkloos op de bank zitten. Hoe kan dat? Ontbrekende vaardigheden spelen zeker een rol, maar daarnaast blijken ICT-bedrijven er maar moeilijk aan te kunnen wennen dat ICT’ers niet per se jong hoeven te zijn. En dat breekt bedrijven op die oudere ICT’ers klaar willen stomen voor de arbeidsmarkt. Lees hier hoe dat werkt.

 

Topper met autisme

Ernst Ronden heeft een aandoening in het autistisch spectrum en liep vast in de hbo-opleiding informatica. Nu heeft hij een baan als softwareontwikkelaar bij Cablon Medical BV. Jurjen Weistra, die hem begeleidt, is razend enthousiast, want Ernst levert een belangrijke bijdrage aan een nieuwe vinding. Lees hier het verhaal over deze twee toppers.

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer