< Terug naar de homepage English

Aantal faillissementen detailhandel neemt genadeloos toe

winkelruit van lampenwinkel met daarop leegverkoopOp dit moment gaan ongeveer tien detailisten per week over de kop. Het is de hoogste tijd voor een actieplan om de Nederlandse detailhandel door de crisis heen te loodsen. MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel vraagt dit in een nieuwjaarsboodschap aan de Tweede Kamer. De situatie in de detailhandel is al lange tijd zeer ernstig en het aantal faillissementen neemt genadeloos toe, zo waarschuwt hij. De sector voorspelt in 2013 een nieuwe golf aan faillissementen.

 

De detailhandel in Nederland biedt werk aan 650.000 mensen, maar gaat voornamelijk gebukt onder de slechte economie en hoge werkgeverslasten. De voorzitter van MKB-Nederland stelt dat deze lasten omlaag kunnen. Zo pleit Biesheuvel bijvoorbeeld voor een plan waarbij werkgevers geen premies af hoeven te dragen bij werknemers onder de 23 jaar die werken onder een nul-urencontract.

 

Biesheuvel stelt in zijn brief verder dat de overheid nog meer zou moeten inzetten om de juiste basis te scheppen voor een goed ondernemersklimaat in Nederland. Wat ontbreekt, is een signaal uit de politiek op welke manier we met elkaar komen tot werkgelegenheid, inkomen en welvaart. Alleen zo krijgen mensen weer vertrouwen en slaan we de weg naar herstel in.

 

De voorzitter pleit onder meer voor alternatieve financieringsmogelijkheden zodat de kredietverlening aan ondernemers niet verder onder druk komt te staan en een verdere aanpak van de regeldruk.

 

De brief van Hans Biesheuvel

 

Bron: MKB.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer