< Terug naar de homepage English

Aanvragen Autisme en Werk stromen binnen ...

Op de foto: links Pauline Meurs en Ronald Gorter (Fonds Psychische Gezondheid); rechtsachter Anton Westerlaken en voor Jos Verhoeven (Start Foundation). Ondertekening convenant 28 januari 2011.Op de foto: links Pauline Meurs en Ronald Gorter (Fonds Psychische Gezondheid); rechtsachter Anton Westerlaken en voor Jos Verhoeven (Start Foundation). Ondertekening convenant 28 januari 2011.Het Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven om mensen met autisme aan het werk te helpen en om de overgang van school naar werk te verbeteren. Op dit moment staat de teller op 28 aanvragen. Tot 16 maart kunnen organisaties en instelling nog een aanvraag indienen via www.autismewerktwel.nl.


In totaal wordt er 900.000 euro beschikbaar gesteld om projecten te steunen die mensen met autisme aan het werk moeten helpen. Op de website is ook alle informatie over het programma te vinden. De beste
projectvoorstellen krijgen de kans om het voorstel uit te werken.

 

Ongeveer 160.000 Nederlanders hebben een vorm van autisme. Van hen heeft 82 procent geen baan. Ongeveer de helft van alle volwassenen met autisme ontvangt een Wajong-uitkering. Maar liefst 60 procent van de leerlingen met autisme in het mbo valt uit.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer