< Terug naar de homepage English

Anton Westerlaken nieuwe voorzitter RvB Maasstad Ziekenhuis

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Anton Westerlaken nieuwe voorzitter RvB Maasstad Ziekenhuis

Portret Anton WesterlakenAnton WesterlakenAnton Westerlaken is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij verlaat daarom de raad van bestuur van het Erasmus MC, ook in Rotterdam. Dat maakten de instellingen maandag bekend. Westerlaken begint op 1 januari aan zijn nieuwe functie.

Hij zal interim-bestuurder Peter Weeda vervangen. Westerlaken wordt als algemeen directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis.

 

Loopbaan Anton Westerlaken

Mr. Anton Westerlaken (1955) is geboren in De Bommelerwaard. De meeste bekendheid kreeg hij als voorzitter van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV). Anton Westerlaken startte zijn loopbaan als baliemedewerker bij een bank. Hij werd later politieagent in Rotterdam. Westerlaken was in het verleden op verschillende manieren betrokken bij de verbetering van de positie van mensen met een functiebeperking. Na zijn CNV periode werd hij bestuursvoorzitter bij 's Heeren Loo, een zorgaanbieder voor verstandelijk gehandicapten. Tot maart 2007 was hij (duo)voorzitter van Commissie Het Werkend Perspectief. Ook was hij lid van het bestuur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Eind 2007 werd Westerlaken lid van de Raad van Bestuur van het universitair medisch centrum Erasmus MC in Rotterdam. In 2008 was hij lid van de Commissie Arbeidsparticipatie, beter bekend als de Commissie Bakker. Sinds september 2008 is Westerlaken de voorzitter van het bestuur van Start Foundation. Op 1 januari 2012 start Westerlaken bij het Maasstad Ziekenhuis.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer