< Terug naar de homepage English

Apeldoorn voldoet als eerste aan PSO voor inclusief personeelsbeleid

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Apeldoorn voldoet als eerste aan PSO voor inclusief personeelsbeleid

Plaatsbord gemeente ApeldoornDe gemeente Apeldoorn ontvangt morgen als eerste Nederlandse gemeente het PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen). Dit keurmerk ontvangt de gemeente omdat ze voldoet aan alle eisen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden binnen de organisatie. De PSO is een objectief meetinstrument dat door TNO is ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de Stichting in Return Nederland (SIRN). De PSO geeft aan hoe ‘inclusief’ de organisatie in kwestie opereert.


Stimuleringsregeling

Het instrument is bedoeld voor bedrijven die hiermee willen laten zien dat ze sociaal ondernemen serieus nemen. Bovendien kan dit gemeenten en anderen helpen bij het maken van keuzes aan wie een bepaalde opdracht gegund wordt. In dit kader heeft de gemeente Apeldoorn eveneens besloten om, samen met Start Foundation, een stimuleringsregeling in te voeren voor het MKB. Er wordt een subsidie van maximaal € 1.000 verstrekt aan die MKB-bedrijven die de PSO in de regio Apeldoorn aanvragen .

 

Meer informatie?

Voor informatie over de PSO en/of de subsidie, mailt of belt u met info [apenstaartje] pso-nederland.nl, tel. (030) 29 16 038, www.pso-nederland.nl.

 

Bron: De Stentor

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer