< Terug naar de homepage English

Avabel laat bouwsector zien dat inclusief ondernemen sociaal én zakelijk loont

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Avabel laat bouwsector zien dat inclusief ondernemen sociaal én zakelijk loont

Avabel Nederland Avabel Nederland Een krachtige combinatie van commercieel en sociaal ondernemen. Avabel, een groothandel en toeleverancier voor de glaszettersbranche uit het Gelderse Duiven, laat dagelijks zien hoe je hiermee een goedlopend bedrijf in de bouwsector kunt opbouwen. Dat is ook het beeld dat naar voren komt uit de film die maatschappelijk investeerder Start Foundation over Avabel heeft laten maken. De film beleeft op de Renovatiebeurs (die van 9 tot en met 13 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht) zijn première. Het motto van de film is: `Talent kent geen beperkingen. Ervaar het zelf.’ “Ik geloof in de kracht van sociaal ondernemen”, zegt Richard Duppen, manager van Avabel. “Als je mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan kunt helpen, creëer je perspectief in hun leven.”

 

Het bedrijf werd door de vader en oom van Duppen opgezet en had altijd al mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Toen Richard Duppen in het bedrijf stapte, besloot hij nieuwe activiteiten te gaan ondernemen voor mensen die een zetje nodig hebben bij het vinden van werk. Avabel telt inmiddels 23 werknemers, van wie 12 uit kwetsbare doelgroepen. “Zo verven wij de glaslatten voortaan zelf en leveren we kant-en-klare pakketten glaslatten aan onze opdrachtgevers. Dat is overzichtelijk werk, dat je goed kunt organiseren in werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. En we bieden onze afnemers kwalitatief maatwerk.”

 

Richard Duppen was voorheen 22 jaar werkzaam in de jeugdzorg. Daar zag hij hoe belangrijk het hebben van een baan is voor mensen die maatschappelijk in de knel zitten. Avabel werkt met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), en is tot de hoogste trede gecertificeerd. Met PSO kunnen bedrijven meten hoe het staat met hun sociaal profiel en hoe ze op dit terrein hogere scores kunnen boeken. Duppen probeert ook afnemers en klanten te inspireren om PSO in hun organisatie toe te passen. Zoals aanneem- en bouwbedrijven, gemeentes, woningbouwcorporaties en glaszetters. “Inkopen bij een PSO-bedrijf als Avabel is zowel lonend voor ons als voor hen. Want overheden eisen steeds vaker social return bij aanbestedingen en opdrachten en daarnaast dwingt de Participatiewet bedrijven om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen. Daar kunnen wij onze knowhow voor inzetten”, aldus Duppen.

 

Start Foundation wil met de film andere bedrijven inspireren dezelfde weg als Avabel in te slaan. “De sociale drive die je bij deze onderneming aantreft, is indrukwekkend. Avabel is heel inclusief bezig. En dat past prima in onze missie”, aldus Martin Egberink, operationeel directeur van Start Foundation uit Eindhoven.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer