< Terug naar de homepage English

Banen creëren met catering gemeente in eigen beheer

In een professionele keuken schept een jonge, donkere man in kokskleding groenten in een papieren bakje, een oudere man in kokskleding ziet erop toe dat dit goed gebeurt.De SP, PvdA en GroenLinks willen dat de gemeente Amsterdam de catering in eigen beheer gaat uitvoeren. Hiermee creëert de gemeente een leerwerkbedrijf voor medewerkers van de plaatselijke sociale werkvoorziening. Deze medewerkers krijgen een opleidingstraject aangeboden dat hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot.

 

Het huidige contract voor de catering van de gemeente Amsterdam loopt in 2012 af. De drie partijen bepleiten een zogenaamde ‘onderhandse gunning’ aan re-integratiebedrijf Pantar. Dit betekent dat er geen openbare aanbesteding zal plaatsvinden. De opdracht gaat dus direct naar de werknemers van de sociale werkvoorziening.

 

Amsterdam telt ruim 10.000 jongeren met een licht verstandelijke handicap. Tot voor kort kon deze groep makkelijk instromen in een sociale werkvoorziening. Of met een Wajong-uitkering begeleiding krijgen op zoek naar een baan. Maar de afgelopen jaar zijn de vooruitzichten van deze kwetsbare jongeren ernstig verslechterd. Dat had een forse stijging van de jeugdwerkloosheid tot gevolg. Amsterdam telt nu 8.000 werkloze jongeren, waarvan driekwart zonder enig diploma.

 

In het voorstel gaat Pantar de catering uitvoeren, samen met de zorgsector en het speciaal onderwijs. Start Foundation ondersteunt en adviseert bij de haalbaarheid van dit plan.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer