< Terug naar de homepage English

Banen creëren op de boerderij

Het boerenbedrijf kent veel terugkerende taken. Dat kan banen opleveren voor jongeren metLees online het baanbreker magazine nummer 1, 2016Lees online het baanbreker magazine nummer 1, 2016 een arbeidsbeperking. Zo wil Wajonger Nammen Zwart (18) graag trekkerrijder worden. Melkveehouder Alle Hoekstra in het Friese Sumar profiteert van de opleiding van Nammen tot medewerker melkveebedrijf. 'Pinken verweiden gaat gewoon makkelijker met z'n tweeën.' Lees het hele verhaal in de nieuwe Baanbreker.
 

Baanbreker is het kwartaalmagazine van Start Foundation dat bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 1 - 2016 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

Koninklijke Ahrend NV stapt in schoolmeubelen

Kantoorinrichter Koninklijke Ahrend NV heeft met hulp van Start Foundation Presikhaaf Schoolmeubelen overgenomen, een arbeidsontwikkelingsbedrijf. Zo bleven 190 banen voor mensen met een arbeidshandicap gespaard. CEO Eugène Sterken van Koninklijke Ahrend is razend enthousiast over de aankoop: ‘Hier kunnen we een succes van maken.’ Lees het verhaal over de overname en de reacties van de medewerkers daarop in de nieuwe Baanbreker.
 

Van Wajong naar vaste baan

Fabian Leijten, directeur van SlimInICT en Flaxe, durfde het aan om Lars Morcinkowski, die kampt met ADD, een stage te bieden. Intussen gaat het zo goed dat  Morcinkowski een betaalde baan krijgt, waardoor hij zijn opleiding HBO commerciële economie kan gaan afmaken. De interviews met deze toppers zijn te lezen in de nieuwe Baanbreker. Er is ook een uitgebreide versie.
 

Nieuwe kans voor bedrijfsschool van Rollecate

De bedrijfsschool van kozijnenfabrikant Rollecate levert al jaren goed opgeleide medewerkers met een arbeidshandicap aan andere bedrijven. Door de crisis zakte de belangstelling echter in. Nu het weer beter gaat, hoopt Rollecate het tij te keren. ‘Mijn vader deed het al aan de keukentafel’, zegt directeur Diederik Roo. ‘Jongens ‘s avonds en in het weekeinde uitleggen hoe je een tekening moet lezen en werk moet voorbereiden. Als je van school komt, weet je dat allemaal niet.' Het hele verhaal staat in de nieuwe Baanbreker.
 

Geen baan voor herstellende kankerpatiënte

In de rubriek 'Niet te geloven' in de nieuwe Baanbreker het verhaal van Isabelle Lebrocquy. Ondanks de beloften van haar werkgever dat ze haar baan terug zou krijgen als ze hersteld was van de kankerbehandelingen, verloor ze haar werk toen ze zover was.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer