< Terug naar de homepage English

Bijstand wordt afvoerputje voor mensen die geen werk vinden

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Bijstand wordt afvoerputje voor mensen die geen werk vinden

Jos VerhoevenJos Verhoeven, directeur van Start Foundation, en Ton Wilthagen, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, pleiten voor een parallelle economie. Welteverstaan voor mensen die geen werk kunnen vinden, naast, maar niet gescheiden van de reguliere economie en arbeidsmarkt.

Sinds 2009 groeit het aantal mensen met een bijstandsuitkering. Eind 2015 stond de teller op 450.000. Zij zijn onderdeel van een onvoorstelbaar grote groep mensen die geen werk kunnen vinden dan wel als gevolg van beperkingen niet in staat zijn om te werken. Het beleid is de laatste jaren exclusief gaan inzetten op instroom in reguliere arbeid, liefst voltijds en voor onbepaalde tijd. Hoe mooi het ook zou zijn als iedereen op de reguliere markt zelfstandig zijn geld zou kunnen verdienen, aan illusiepolitiek en wensdenken heeft niemand iets.

 

Perspectief

De realiteit is, zoals recent onderzoek in Amsterdam aantoonde, dat mensen jarenlang in de bijstand verblijven zonder perspectief. Het enige vooruitzicht is ... lees verder op de website van het Eindhovens Dagblad (bron).

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer