< Terug naar de homepage English

Business Walk of Fame Awards van start

Lucille WernerLucille WernerDe Business Walk of Fame is de enige Walk of Fame ter wereld die bedrijven beloont die zich ervoor inzetten om mensen met een beperking te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. De Business Walk of Fame werd geïnitieerd in 2014 en ook dit jaar daagt de Lucille Werner Foundation tevreden werknemers uit om hun werkgever kans te laten maken op een felbegeerde ster. 

 

De inschrijving voor 2015 is geopend!

Ook dit jaar kun jij als werknemer met een handicap jouw werkgever opgeven voor de Business Walk of Fame. De Lucille Werner Foundation inspireert werkgevers en werknemers om samen te werken aan een succesvolle relatie. Dat werkt het beste in een (sociaal) toegankelijke omgeving. Heeft jouw werkgever zijn best gedaan om jou, als werknemer, je welkom, gewenst en waardevol te laten voelen bij jouw organisatie? Dan is de Business Walk of Fame de beste manier om je werkgever te bedanken! 

Schrijf je werkgever in voor de award en vermeld in je aanmelding wat jouw werkgever gedaan heeft - of nog altijd doet -om jullie samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Dat gaat bijvoorbeeld over het samen oplossen van praktische problemen en fysieke toegankelijkheid, maar het succes schuilt voornamelijk in de sociale omgang binnen jullie organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de collegialiteit op de afdeling, of dat interessante teamuitje waardoor jullie elkaar beter hebben leren kennen!

 

Business Walk of Fame in Zuidas

De Gemeente Amsterdam heeft, in samenwerking met Zuidas, op de Claude de Bussylaan een boulevard opgesteld voor de Business Walk of Fame. De boulevard wordt de aankomende jaren versierd met tegels, ontworpen door kunstenaar Henk Schiffmacher. Deze tegels worden jaarlijks overhandigd aan bedrijven uit heel Nederland, die kleur geven aan diversiteit binnen de organisatie. De eerste tegels zijn op 3 december 2014, op Wereldgehandicaptendag, onthuld. De winnaars waren Leaseplan Nederland (meest toegankelijke werkgever groot bedrijf), Imotions (meest toegankelijke werkgever MKB), UMC Utrecht (meest creative idee) en Ziggo (aanmoedigingsprijs). 

 

Schrijf je werkgever in!

Ben jij een tevreden werknemer en voel jij je als een vis in het water binnen de organisatie? Maak reclame voor het beleid van jouw werkgever, jullie warme welkom of die ludieke oplossing voor een inclusieve werkvloer! Een uitgelezen moment om jouw organisatie als toegankelijk bedrijf te profileren.

 

Vier categorieën

Er zijn vier categorieën waar een bedrijf een tegel op de Business Walk of Fame mee kan verdienen. Een bedrijf mag genomineerd worden in 1 of meerdere categorieën:

  1. Meest toegankelijke werkgever groot bedrijf (bedrijven met meer dan 250 medewerkers).
  2. Meest toegankelijke werkgever voor MKB (bedrijven met minder dan 250 medewerkers).
  3. Meest creatieve idee
  4. Aanmoedigingsprijs 

Via het inschrijfformulier kun je jouw werkgever aanmelden. Vermeld de bedrijfsnaam, adresgegevens, website, het aantal medewerkers en contactpersoon. Daarnaast is het belangrijk om goed te motiveren waarom jouw werkgever de prijs verdient. Beschrijf wat er in jullie organisatie gebeurd, hoe er door je werkgever en collega's met het thema omgegaan wordt en of er bijzondere acties of oplossingen ondernomen zijn om te werken aan een diverse werkvloer. De jury kijkt naar het persoonlijke verhaal van de werknemer en beoordeelt daar de werkgever op, door middel van het toekennen van sterren. 

 

Belangrijke data:

Sluitingsdatum inschrijvingen: donderdag 1 oktober 2015
Sluitingsdatum jury stemming: maandag 2 november 2015
Uitreiking tegel op BWoF: donderdag 3 december 2015

 

Meer informatie

Ga voor het inschrijven of meer informatie naar de website van de Lucille Werner Foundation. 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer