< Terug naar de homepage English

Conferentie Hoe robots ons werk leuker en zinvoller maken

Empowered by RobotsOp 25 oktober vindt de conferentie 'Empowered by Robots' plaats, georganiseerd door wethouder Staf Depla (Gemeente Eindhoven), Start Foundation en ontwerper en filosoof Koert van Mensvoort (Next Nature Network). Tijdens deze prikkelende conferentie in het Klokgebouw in Eindhoven kijken we reikhalzend uit naar de komst van robots. Welke banen kunnen we met de inzet van robots (her)ontwerpen? Welke kansen biedt dit voor mensen op zoek naar werk of juist voor degenen met geringe kansen op de arbeidsmarkt?

 

Tijdens de conferentie geeft robot professor Arno Stienen (Motekforce Link, professor Northwestern University, Chicago) een spoedcursus robots in relatie tot de arbeidsmarkt. Jos de Mul (filosoof Erasmus Universiteit Rotterdam) schetst nieuwe relaties tussen mens en robots, Saskia Nijs (columnist Financieel Dagblad) vertelt over de kansen voor bedrijven en ontwerpers en Govert Flint (Enrichers) presenteert zijn visie op gerobotiseerde arbeid. Tevens lanceert Koert van Mensvoort (Next Nature Network) tijdens deze conferentie een ontwerp-wedstrijd waarin designers en robotics liefhebbers worden uitgedaagd om ideeën te genereren over de banen van de toekomst voor mens en robot.

 

Wat nu als robots of andere hoogwaardige technologieën banen gaan creëren die het werk van laaggeschoolden lichter, uitdagender en boeiender maken? Hoe kunnen robots laaggeschoold werk mogelijk maken in plaats van afpakken? Wat voor werk zou dat dan zijn? En hoe werken mens en robot goed samen? Hoe zorgen we er kortom voor dat iedereen (robots en mensen) kan meedoen aan de arbeidsmarkt en dat meer mensen zinvol, leuk werk kunnen doen?

 

De uitkomsten van de challenge resulteren in het uitzendbureau voor mens en robot, dat gepresenteerd zal worden op de Dutch Design Week van 2017.

 

Tickets via: http://bit.ly/2ddxebu

Meer informatie: www.ddw.nl/evenement/919

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer