< Terug naar de homepage English

De Verbinding genomineerd door Lucille Werner Foundation

De Lucille Werner Foundation lanceert een nieuw intiatief: de Business Walk of Fame, een promenade van tegels met sterren voor bedrijven die zich inzetten voor mensen met een handicap. Zij maken kans op een felbegeerde ster in het bruisende Zuidas te Amsterdam. Op 3 december, Wereldgehandicaptendag, worden de awards uitgereikt door Lucille Werner en burgemeester Eberhard van der Laan. De Verbinding uit Groningen, een timmerbedrijf voor doven en slechthorenden, is een van de genomineerden.  


De Verbinding is een commercieel bedrijf voor onder meer gevel- en dakbetimmering. Uniek, omdat er in gebarentaal gesproken wordt. Directeur Piet van Burik: "Wij willen dove mensen die geen baan hebben uit een sociaal isolement halen. Dan komt de rest vanzelf." Met onder meer een krediet van Start Foundation kon deze eerste ‘dovenfabriek’ van Nederland in 2007 van start gaan.

De Lucille Werner Foundation is zeer vereerd dat de tegel ontworpen is door kunstenaar Henk Schiffmacher. De jury bestaat uit Bernard ter Haar, Ministerie SZW, Bert van Boggelen, De Normaalste Zaak, Bruno Bruins, UWV, Harry van de Kraats, AWVN, Jos Werner, MEE Nederland, Lidy Schilder, Blik op Werk, Marjolein ten Hoonte, Randstad, René Paas, Divosa, Sigrid Verweij, VNO-NCW en Simon van Driel, MVO Nederland. 

 

Lees meer over de Business Walk of Fame.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer