< Terug naar de homepage English

De voordelen van oudere werknemers

De overheid heeft weer een nieuw programma geschreven om 50-plussers aan het werk teBaanbreker #4, oktober 2016 helpen. Maar er zijn bedrijven die allang weten wat de voordelen van oudere werknemers zijn. Zo werkt Taxi Electric met oudere chauffeurs omdat ie nog weten hoe het hoort, ProgramIT prijst oudere ict’ers aan als stabiele factor in vaak jonge it-bedrijven en Authentict heeft graag ouderen voor de communicatie, omdat die snappen wat een klant wil. Lees verder in de nieuwe Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 4 - 2016 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.
 

Ook in dit nummer van Baanbreker:
 

Succesvol investeren in werkgelegenheid

In Rotterdam werken private investeerders en de gemeente samen in de eerste social impact bond in Nederland, om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen. En dat werkt, kan nu worden vastgesteld. Van de eerste groep van tachtig jongeren (de helft van de 160 deelnemers) is een kleine zestig procent sneller uit de uitkering gestroomd dan verwacht. Behalve dat is er ook flink bespaard op uitkeringen, waardoor de investeerders rendement kregen op hun kapitaal. Hoe dit allemaal werkt staat in de nieuwe Baanbreker.
 

Afremmen om sneller vooruit te gaan

Arjen van den Berg kwam als nieuwe medewerker met een stevig verleden wat onzeker binnen bij Brouwerij Maximus in Utrecht. Eigenaar Ewald Visser wist wel wat hij daaraan moest doen: nergens druk opleggen. En? ‘Ik zag hem groeien.’ Nu is Van den Berg meewerkend voorman. Meer lezen over deze Toppers in de nieuwe Baanbreker? Of bekijk meteen de uitgebreide versie.
 

‘Banen maken vergt grote stappen’

Oprichter Alex Mulder heeft na 43 jaar de deur achter zich dicht getrokken van uitzendimperium USG People. Nu heeft hij weer tijd, onder andere voor het bestuur van Start Foundation. Hij hoopt grote stappen te kunnen zetten in het banen maken voor mensen met een beperking. ‘Met kleine initiatieven, hoe goed ook, kom je er niet.’ Lees het interview met Alex Mulder in de nieuwe Baanbreker.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer