< Terug naar de homepage English

Discussieer mee over aanpak arbeidsmarkt

Start Foundation zet zich al jaren in voor mensen die om allerlei redenen niet makkelijk aan werk komen. Als wij niets doen, zijn deze mensen onherroepelijk het kind van de rekening. Maatschappelijk is het onaanvaardbaar dat een grote groep mensen buitenspel komt te staan. De vraag is niet of het anders kan, het moet anders en het liefst zo gauw mogelijk. Iedere dag komen er nieuwe werklozen bij. De problemen worden alleen maar groter.

 

Een nieuw fenomeen is de draaideurwerkloosheid, een ‘oplossing’ die geen oplossing is. Het aanbestedingsbeleid jaagt de ene kansarme een baan uit, ten behoeve van een andere kansarme. Deze manier van problemen verschuiven kost handen vol geld, maar lost niets op.

 

Het is niet makkelijk om het huidige systeem te veranderen. Het heeft de natuurlijke neiging om zichzelf in stand te houden. In onze poldertraditie zijn radicale veranderingen bijzonder moeilijk te realiseren. Een nieuwe visie op het arbeidsmarktbeleid en alles wat daarmee samenhangt is echter hard nodig. Om deze reden heeft Start Foundation de site www.dekwetsbaren.nl gelanceerd.  Hier is inmiddels de discussie losgebarsten hoe het anders moet. Hopelijk levert dit een bijdrage aan een beter beleid. Er is een frisse blik nodig om alle mensen zicht op werk te geven.

 

Doe mee aan de discussie. Geef uw visie in 200 woorden. Velen gingen u voor. 

 

Enkele citaten:


Prof.dr. Kim Putters (directeur Sociaal Cultureel Planbureau): “Het is zorgelijk dat er groepen in de samenleving zijn die geen  grip meer hebben op de eigen situatie.”

 

Heleen Mees (econoom): “De beste remedie om  mensen aan laaggeschoolde arbeid te helpen is het verlagen van de belastingen en premies op arbeid.”

 

Prof.dr.ir. Mathieu Weggeman (managementgoeroe): “De beschaving van een land kan worden afgelezen aan de mate waarin we zorg en aandacht hebben voor de meer kwetsbare burgers. De constatering moet zijn dat het beschavingsniveau van onze samenleving afneemt.”

 

Guido Thys (bedrijfsverloskundige): “We koersen met Fyra-snelheid af op een onhoudbare situatie.”

 

Adjiedj Bakas (trendwatcher): “Veel middeninkomens vallen in de nabije toekomst terug in de onderklasse.”    

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer