< Terug naar de homepage English

Dove werknemers krijgen voor 145.000 euro aandelen in eigen bedrijf cadeau

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Dove werknemers krijgen voor 145.000 euro aandelen in eigen bedrijf cadeau

Bij 10-jarig bestaan van De Verbinding Groningen

 

Bij de viering van het 10-jarig bestaan van dovenfabriek De Verbinding in Groningen hebben de veertien dove medewerkers een aandelenpakket ter waarde van € 145.000,- cadeau gekregen.


Het verjaardagscadeau is afkomstig van Start Foundation, dat daarmee de samenwerking met én de impact van De Verbinding – zorgen voor vaste banen voor dove medewerkers – onderstreept.
De maatschappelijk investeerder is vanaf de oprichting in 2007 als financier betrokken bij de timmerfabriek voor doven en zag zo van nabij hoe belangrijk het is voor deze groep om volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij. “En daar hoort een betaalde baan nadrukkelijk bij”, aldus adviseur Sil de Graaf van Start Foundation.

 

Meer zeggenschap 
Door leningen voor een bedrag van € 145.000,- om te zetten in aandelen voor de medewerkers, krijgen die meer zeggenschap over de toekomst van de onderneming. De aandelen zijn niet op naam, maar worden ondergebracht in een stichting of coöperatie die alle dove medewerkers vertegenwoordigt. De details daarvan worden nog uitgewerkt.

 

Groei  
De Verbinding startte aan de Osloweg in Groningen met de productie van dakkapellen en schuifpuien. Het bedrijf leed zwaar onder de crisis in de bouw, maar is nu aan het groeien en heeft inmiddels het assortiment uitgebreid met o.a. houtskeletbouw (gevels, bergingen, meterkasten) en designmeubelen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer