< Terug naar de homepage English

Dress for Success op Omroep Brabant tv

Presentator Goed Bezig!: Rogier van OosterhoutIn een nieuw Tv-programma van Omroep Brabant gaat presentator Rogier van Oosterhout  op zoek naar de verhalen achter de tweedehands spullen en mensen van kringlooporganisatie Het GOED. Daarnaast belt Rogier aan bij bekende Brabanders met de vraag om binnen vijf minuten een doos te vullen met voor hen overbodige spullen. Kijkers krijgen de kans om te bieden op de inhoud van de dozen via facebook. O.a. Rene Schuurmans en Henk Krol zetten hun 'garagedoos' in voor het goede doel. De opbrengst van deze dozen gaat naar Dress for Success in Eindhoven. De uitzending met Dress for Success is te zien op 16 maart om 18.44 uur.

 

Bij Dress for Success kunnen werkzoekenden in een uitkeringssituatie terecht voor gratis (veelal nieuwe) representatieve kleding.  De winkel wordt gerund door vrijwilligers. Deze worden onder andere geworven onder de doelgroep. Zo kunnen mensen die al lang uit het arbeidsproces zijn en voor wie de afstand naar de arbeidsmarkt groot is, werkervaring opdoen. De vrijwilligers geven desgewenst kleding- en make-upadviezen en bieden ondersteuning bij het oefenen van het sollicitatiegesprek. Van alle werkzoekenen vindt uiteindelijk 50% een baan. Start Foundation was betrokken bij de opzet van Dress for Succes Nederland.


'Goed Bezig' is een productie van Fides Videoproducties en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Omroep Brabant en Start Foundation. De serie is opgenomen bij en met medewerkers van kringlooporganisatie ‘Het GOED’.  

Op Omroep Brabant TV elke zaterdag 18.44 /  19.39 / 20.39 / 21.39 / 22.39 / 23.39 uur (daarna herhaald). Zondags om 07.44 / 09.30 / 11.00 / 12.30 / 14.00 / 15.30 / 17.00 uur.

Bezoek ook de facebookpagina van Goed Bezig!

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer