< Terug naar de homepage English

Drie bedrijven genomineerd voor Okura-Emma at Work Awards

Gwensly RicardoGwensly RicardoHet jonge bedrijf Fruitful Office (dat vers fruit levert aan kantoren), arbeidsadviesbureau pLAN8 en nutsbedrijf Alliander zijn genomineerd voor de eerste Okura-Emma at Work Award. De prijs wordt door Emma at Work, het uitzendbureau van het AMC Kinderziekenhuis, uitgereikt aan een organisatie die jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking goed laat integreren in het bedrijfsproces.

 

Eerste award
Emma at Work, een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking, heeft uit veertien gekandideerde bedrijven een drietal nominaties bekendgemaakt. De eerste Okura-Emma at Work Award, wordt op vrijdag 8 februari uitgereikt in Hotel Okura in Amsterdam. Bij Fruitful Office is zeer enthousiast gereageerd op de nominatie, ook omdat het bedrijf bewust met Emma at Work is gaan samenwerken om 'inclusief' te kunnen ondernemen. 

 

Geweldige inzet
’Onze eerste werknemer Gwensly Ricardo kwam via Emma at Work toen we eigenlijk pas net waren begonnen met Fruitful Office. Het was echt een feest om met hem te werken en hij heeft zich - in een periode dat we nog niets hadden - voor meer dan honderd procent ingezet om Fruitful Office van de grond te krijgen. Inmiddels werkt Gwensly er nog en zijn er in totaal tien jongeren via Emma at Work bij ons aan de slag. Het is mede dankzij de geweldige inzet van veel jongeren van Emma at Work dat Fruitful Office een succes is geworden. Wij hopen in de toekomst nog met veel gemotiveerde jongeren te werken aangezien ze zeer waardevol zijn voor ons bedrijf,’ zegt Sebastian Brokmann (28), medeoprichter van Fruitful Office. 

 

Uit TNO-onderzoek in opdracht van Emma at Work blijkt dat de inzet van chronisch zieke jongeren op de arbeidsmarkt, een duidelijke meerwaarde heeft voor de maatschappij en dat deelname aan de arbeidsmarkt het gevoel van eigenwaarde van deze jongeren vergroot. Start Foundation financierde het onderzoek.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer