< Terug naar de homepage English

Eerste participanten in het Microfinanciering beleggingsfonds

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Eerste participanten in het Microfinanciering beleggingsfonds

Afgelopen maand hebben Start Foundation, Dura Participatie BV en Fonds1818 officieel getekend: zij zijn de eerste drie participanten van het Microfinanciering Nederland Fonds. Samen investeren zij 1,25 miljoen euro in het fonds om daarmee de kredietverlening aan het Kleinbedrijf  in Nederland te bevorderen. Elwin Groenevelt, algemeen directeur van Qredits, is verheugd: “We willen met het fonds zoveel mogelijk (oud) ondernemers en maatschappelijke organisaties de kans geven om mee te helpen om de kredietverlening aan het Kleinbedrijf in Nederland te verbeteren. We zijn ontzettend blij met de eerste drie participanten, zij voegen de daad bij het woord en investeren daadwerkelijk in het Kleinbedrijf.”

 

Microfinanciering Nederland Fonds

Het fonds is het eerste Microfinanciering Fonds in Nederland en belegt in de kernactiviteit van Qredits: het verstrekken van Microkredieten tot 50.000 euro aan ondernemers. Het fonds heeft als doel om een financieel en sociaal rendement te behalen via een investering in Qredits Obligaties. Qredits zal met deze middelen leningen verstrekken aan startende en bestaande ondernemers met een levensvatbaar ondernemingsplan die geen financiering kunnen krijgen via het reguliere circuit. Het doel dit jaar is om vijf miljoen euro op te halen bij foundations en particulieren. De minimale inleg is 100.000 euro.

 

 “Het MKB is dé banenmotor van de arbeidsmarkt. Bovendien komt 30% van de kredietnemers van Qredits uit een uitkering. Wij zien het Microfinanciering Fonds als een uitstekende manier om ons geld missie-gerelateerd in te zetten. Liever in Nederland de werkgelegenheid stimuleren, dan een vage obligatie in Azië. Dat is pas werkend vermogen." Jos Verhoeven, directeur Start Foundation.

 

Meer informatie over het Microfinanciering Fonds is te vinden in het Informatie Memorandum, op te vragen op www.qredits.nl/investeren

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer