< Terug naar de homepage English

Eindhoven biedt vluchtelingen banen

Eindhoven biedt vluchtelingen banen

De gemeente Eindhoven doet een pilotproject om vluchtelingen versneld aan werk te helpen.Baanbreker magazine nr. 2, april 2016Baanbreker magazine nr. 2, april 2016Het gaat in eerste instantie om hoogopgeleide technische Syriërs, waar diverse bedrijven in de omgeving banen voor hebben. Wethouder Staf Depla nam het initiatief voor het project: 'We halen nu ook al talent uit de hele wereld binnen, dus waarom niet eerst kijken naar capabele vluchtelingen die hier al zijn?' Een interview in de nieuwste uitgave van Baanbreker.

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 2 - 2016 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:
 

Van WW naar bloeiend sociaal bedrijf

Loes Kluwen-de Volder kwam na jarenlang voor diverse babyzaken te hebben gewerkt, werkloos thuis te zitten. Ze startte met de verkoop van op Marktplaats opgekochte en opgeknapte babyspullen. Vervolgens opende ze een winkeltje en in 2012 zette ze haar eenmanszaak om in de BV MamaLoes & Kids. Nu, zes jaar na de start, heeft Loes een maar liefst tweeduizend vierkante meters tellend magazijn met louter nieuwe babyartikelen en telt het bedrijf een kleine vijftig medewerkers, allemaal 'met een verhaal'. Het verhaal van Loes in de nieuwste Baanbreker.
 

Subsidiekraan plotseling dicht

Gert-Jan Dekker, eigenaar van kringloopketen Rataplan, heeft ongeveer 450 betaalde krachten in dienst, allen met een arbeidsbeperking. Voor veel van deze medewerkers ontving Dekker 7000 euro korting op de werkgeverspremies. Sinds 1 januari is dat plotseling veranderd. Zo'n 90 werknemers die Dekker in dienst heeft genomen met de belofte van 7.000 euro premiekorting, geven vanaf 1 januari slechts recht op 2.000 euro korting. Dekker kijkt tegen een gat aan van 180.000 euro op zijn begroting. In Niet te geloven het volledige verhaal van Dekker.

 

Zoeken naar een vluchteling

Wat kan een bedrijf doen om een baan te bieden aan een vluchteling? En hoe zorg je voor een goede match? In de nieuwste Baanbreker vertellen twee bedrijven over hun ervaringen. Dura Vermeer maakte gebruik van het bestand van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Soupalicious in Amsterdam kreeg hulp van de regionale afdeling van VluchtelingenWerk. Een verhaal met veel tips.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer