< Terug naar de homepage English

Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Enquête Start Foundation: gemeenten en UWV schieten tekort bij werving medewerkers

Sandra Ballij (links) en Marc BleijenberghGemeenten en UWV krijgen een 5,2 van ondernemers voor hun hulp bij het zoeken naar
werknemers met een arbeidsbeperking. Dat blijkt uit een enquête van Start Foundation, waar 200 ondernemers aan meededen. Grootste probleem: gemeenten en UWV denken te weinig met de bedrijven mee. Sandra Ballij, medeoprichtster van Ctaste en CtheCity had ook slechte ervaringen met de instanties en ging zelf op zoek naar werknemers met een visuele beperking. Nu runt ze Ctalents en helpt andere bedrijven aan personeel met een ‘zintuigelijk talent’. Met succes, zo is te lezen in de nieuwe Baanbreker.

 

Baanbreker is het kwartaalmagazine waarmee Start Foundation bedrijven die willen investeren in mensen, met raad en daad bijstaat. Nummer 1 - 2017 is zojuist verschenen en kan online worden bekeken. 4x per jaar gratis een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt zich abonneren via ons contactformulier.

 

Ook in dit nummer van Baanbreker:

 

De horeca als banenmotor

In de horeca is altijd werk te vinden voor mensen met een arbeidsbeperking. Wat maakt de horeca zo geschikt en wat kunnen andere branches daarvan leren? Belangrijke succesfactoren: de mogelijkheid om functies op te splitsen en een laag instapniveau. Maar ook de mensgerichte omgeving werkt mee. Kan de zorg ook een banenmotor worden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Denk mee en lees dit verhaal in de nieuwe Baanbreker.

 

Op pad met ouderenambassadeur John de Wolf

Hoe krijgt ouderenambassadeur John de Wolf ondernemers zover 50-plussers aan te nemen? Geen kwestie van een uitgewerkte visie  of gedegen praktische adviezen zo blijkt, maar simpel aandacht vragen en publiciteit genereren. En daar is De Wolf een kei in. Op de foto? Natuurlijk, maar eerst even het jasje recht. Geniet van de reportage in Baanbreker.

 

Advies van Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal, bestuurslid van Start Foundation, geeft voortaan in elk nummer van Baanbreker financieel advies aan ondernemers. Deze keer: Hoe zorg je voor meer winst? Simpel: vergroot je omzet. Lees haar tips in de rubriek Pienter met poen.

Naar overzicht

1 1/2 jaar geleden werd ik uitgedaagd om voor een grote gemeente 10 hoger-opgeleiden met een beperking te vinden. Binnen no-time gevonden via bedrijven als C-talents, Emma at Work, Sociaal Plus en anderen. Gemeenten deed er vervolgens niets mee want het zouden commerciële bureaus zijn.

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer