< Terug naar de homepage English

Erfgoed van Start Uitzendbureau springlevend

Logo Startdag 31-03 2012 #Startdag event powered by Start Foundation www.startdag2012.nlDe droom van het toenmalige Start Uitzendbureau (1977-2002) is nog steeds springlevend: een arbeidsmarkt waarop iedereen welkom is. En om dat te laten zien, organiseert Start Foundation de Startdag2012 op zaterdag 31 maart 2012. Genodigd: 20.000 oud-medewerkers van Start Uitzendbureau. Het decor van deze onalledaagse reünie is de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

 

Start Uitzendbureau, opgericht door werkgevers, werknemers en overheid, was het eerste uitzendbureau dat zich sterk maakte om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt  (langdurig werklozen, gehandicapten, vluchtelingen, etc.) aan het werk te helpen. Na de verkoop van Start Uitzendbureau aan USG People N.V. (Start People) in 2002 ontving Start Foundation het verkoopkapitaal om het 'Start-ideaal' levend te houden. Met dit maatschappelijke kapitaal worden vernieuwende projecten en bedrijven gefinancierd die mensen met minder kansen aan het werk helpen én houden.

 

Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation: "Er is in de afgelopen 35 jaar veel bereikt, en daar mogen we best een moment bij stilstaan. Maar we leven nog steeds in een samenleving die mensen buitensluit. Sommige mensen worden veel te gauw afgeschreven en komen aan de kant te staan, terwijl de meesten van die mensen best aan het werk willen en ook kunnen. Dit is een zorg van toen en nu."

 

Oud-Starters kunnen zich aanmelden via www.startdag2012.nl.  

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer